Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Imamo ime za predsjedničke izbore; Vuković: Kandidat DPS-a na čelu države

Lider Demokratskog fronta uvjeren da će biti drugog kruga i da će u njemu biti njihov i kandidat Demokratske partije socijalista

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je DF jedini politički subjekt koji zna ime svog predsjedničkog kandidata, ali nije želio da ga saopšti.

”To treba da se uradi na jedan strateški, politički, markentiški način”, rekao je Knežević u emisiji “Argumenti” na TVCG.

Očekuje da bude drugog kruga izbora i da će kandidati DF-a i bloka okupljenog oko DPS-a biti u njemu.

On je konstatovao da je predsjednica Skupštine Danijela Đurović na prevaran način raspisala predsjedničke izbore i uskratila mogućnost da imamo objedinjene parlamentarne i rpedsjedničke izbore.

Ukoliko se, kako kaže, desi da u drugi krug ne uđe kanidat DF-a, taj politički savez je spreman da stavi potpis za kandidata parlamentarne većine od 30. avgusta.

Vuković: Veliki je strah od DPS-a

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković rekao je da će odlučiti na stranačkim organima da li će lider te partije Milo Đukanović biti kandidat za predsjednika države.

”Imamo vremena koliko imamo i odgovorno ćemo se odnijeti prema tome. Bez obzira ko bude naš predsjednički kandidat uvjeren sam da će on biti na čelu države”, kazao je Vuković.

Ističe da u kontinuitetu analiziraju različite apkete političkih dešavanja, te da razgovaraju o mogućim kandidatima.

”Kad se stvore uslovi izaći ćemo javno sa imenom”, rekao je on.

Vuković je rekao da je Crna Gora država pred bankrotom, te da joj prijeti međunarodna izolacija.

Milatović: Moguće da naš kandidat bude nestranačka ličnost

Lider “Evrope sad” Jakov Milatović takođe je uvjeren da će kandidat tog Pokreta biti budući predsjednik države.

”Iskristalisaće se u narednom periodu da li će kandidat biti iz redova Pokreta “Evropa sad” ili nestranačka ličnost”, rekao je Milatović.

On je stava da Ivan Vuković neće biti kandidat DPS-a za predsjednika, uzimajući u obzir rezultat te partije na lokalnim izborima u Podgorici.

Vrlo je mala mogućnost da taj Pokret, kako je rekao, podrži kandidata DF-a za predsjedničke izbore.

Funkcioner Demokrata Danilo Šaranović kazao je da bi Evropa sad i ta stranka trebalo da dogovre koaliciju, ističući da je to zahtjev velikog broja građana.

Lider DF-a Milan Knežević kazao je da nije moguća koalicija sa DPS-om na čijem su čelu Milo Đukanović, Duško Marković i Ivan Vuković.

”Ako bi se u DPS-u pojavili ljudi koji ne bi progonili SPC ili srpski narod, ne bi ni sa njima pravili koalicije, ali bi morali svi učestvovati u nekim zakonskim projektima gdje je potrebno ostvariti dvotrećinsku većinu”,  rekao je Knežević.

Takođe, Knežević smatra i da je koalicija sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) na vanrednim parlamentarnim izborima nemoguća zbog, kako je rekao, opstrukcija koje je ta partija sprovela sa URA-om prilikom posljednjihsastanaka parlamentarne većine.

Knežević: Vuković ima kredibilitet da bude na čelu DPS-a

Smatra da Vuković nije završio političku karijeru porazom na izborima u Podgorici.

”Imate kredibilitet i kapacitet da u narednom periodu izrastete u jednog od vodećih ljudih DPS-a ili budete na njenom čelu. Naravno, ni tada ne bih imao saradnju sa DPS-om”, rekao je Knežević.

Smatra da Vuković činom podnošenja ostavke na mjesto gradonačelnika Podgorice treba da da doprinos autoritetu i to ugradi u budući period političke karijere.

”Ovdje se stvara fama da će Vas morati iznositi sa foteljom iz kabineta Glavnog grada. Đukanović Vas troši kao čovjeka koji želi da zaustavi mirnu tranziciju vlasti u Podgorici”, ocijenio je Knežević.

“SNP i URA žele da odrede četvoro kandidata za sudije”

Knežević je poručio i da će poslanici DF-a glasati za kandidate za sudije Ustavnog suda, ističući da su problem partije koje su ispod cenzusa, a žele da opredjeljuju kandidate za sudije.

”U kuloarima ima raznih projekcija. Ne može ni URA ni SNP nama određivati četiri kandidata i onda reći da smo u koaliciji sa DPS ako ne prihvatimo njihove ucjene”, istakao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
20.01.2023-16:07 16:07

Sto posto da je Maśa rogonja…