Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević i Stanišić položili vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici

Kako je saopšteno iz DNP-a, neprolazna ideja antifašizma i narodnooslobodilačke borbe danas posebno dobija na značaju kad se fašizam i nacizam u modifikovanim geopolitičkim kontekstima pokušavaju predstaviti kao civilizacijski model i trend nametnut čovječanstvu u svrhu revizije prošlosti i obezličavanja budućnosti

Delegacije Demokratske narodne partije i Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore predvođene predsjednicima Milanom Kneževićem i Radisavom Stanišićem položile su vijence na spomen obilježje Partizanu – borcu na Gorici.

Kako je saopšteno iz DNP-a, neprolazna ideja antifašizma i narodnooslobodilačke borbe danas posebno dobija na značaju kad se fašizam i nacizam u modifikovanim geopolitičkim kontekstima pokušavaju predstaviti kao civilizacijski model i trend nametnut čovječanstvu u svrhu revizije prošlosti i obezličavanja budućnosti.

“Zato je neophodno još energičnije i nepokolebljivije govoriti mlađim naraštajima o strahotama Drugog svjetskog rata i značaju Dana pobjede kad je zauzimanjem Rajhstaga od strane slavne Crvene armije i kapitulacijom Hitlerove Njemačke zaustavljen rat u Evropi”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako su naveli, ovom prilikom sa pijetetom i ponosom se prisjećamo slavnih predaka koji položiše svoje živote u odbrani i oslobođenju nekadašnje zajedničke domovine, uvjereni da njihova slavna žrtva nije bila uzaludna, već je postala svetionik rodoljublja i prkosa prema kome se i danas upravljamo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljutomir
09.05.2022-11:25 11:25

Dje su vam Cetnici Marko Kovacevic-Milacic-Koprivica-Martinovic-Albin-Becic- vjerovatno posli da poloze vijenac na DRAZIN -Pavla Djurisica grob !