Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Epilog izbora od 11. juna je bio iznenađujući za sve

Knežević je u gostovanju rekao i da ne može da potvrdi da su počeli pregovori oko formiranja 44. vlade Crne Gore, ali da je tačno da postoji određena nezvanična komunikacija na tu temu

Epilog izbora od 11. juna je bio iznenađujući za sve, počev od male iznaznosti pa do rezultata koji je takav da, što bi rekao Dritan, može svako sa svakim a ne mora niko ni sa kim, kazao je  lider Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” na nedavno održanim parlamentarnim izborima Milan Knežević gostujući u emisiji “Klub A” na A plus TV.

Knežević je u gostovanju rekao i da ne može da potvrdi da su počeli pregovori oko formiranja 44. vlade Crne Gore, ali da je tačno da postoji određena nezvanična komunikacija na tu temu.

“Čini mi se da je to više neko “opipavanje terena” nego konkretizacija koja bi išla u pravcu pravljenja nove vlade. Epilog izbora od 11. juna je bio iznenađujući za sve, počev od male iznaznosti pa do rezultata koji je takav da, što bi rekao Dritan, može svako sa svakim a ne mora niko ni sa kim“, prokomentarisao je Knežević u emisiji Klub A na A plus TV.

On je dodao da je i pred Milojkom Spajićem i pred ostalim subjektima koji žele stabilne društveno političke prilike ozbiljan izazov.

“Biće veoma kompleksno u narednom periodu doći do nekog optimalnog rešenja koje bi trebalo da zadovolji sve, a opet i da pomiri razlike koje postoje između političkim subjektima koji su prošli cenzus“, ocijenio je Knežević.

Lider DNP je poručio da je za optimalno rešenje vezano za formiranje nove vlasti koja bi odblokirala proces evrointegracija, “potrebno prvo naći zajedničke imenitelje u radu te vlade”.

“Prvi i osnovni imenitelj je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, koja je i usko vezana za proces evrointegracija. Mi značajno tapkamo u mjesto naročito u poglavljima 23 i 24, i taj rok pristupa se produžava. Sada više nije 2025. godina, plašim se da će to biti tek nakon 2030. jer kako vidimo jer u budžetu koji treba da se donese 2028. nije predviđena stavka za proširenje. Svi konstituenti nove vlade trebalo bi da porade na tom zadatku ali to je nemoguće bez ozbiljne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Knežević i naglasio da je to “nemoguće bez demontaže Đukanovićeve zaostavštine koja je prisutna u svim porama sistema od tužilaštva, sudova preko državne uprave”.

“Nisam ni za kakve revolucionarne metode niti da se prebrojavaju politička krvna zrnca ali smatram da oni koji budu u novoj vladi preuzmu odgovornost za to. Važno je da nam se ne ponovi to što je bilo nakon 30. avgusta 2020. da oni koji nisu izabrani voljom naroda se nađu na pozicijama koje podrazumijevaju odgovornost sa institucionalnog nivoa a ne podrazumijevaju njihovu ličnu odgovornost”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve