Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS i LP: Vladajuća većina pokazala apsolutnu nezainteresovanost za raspravu o zahtjevu građana Mjesne zajednice Gorica

Napustili sjednicu lokalnog parlamenta

Odbornici Demokratske partije socijalista Danilovgrad i odbornica Liberalne partije napustili su sjednicu lokalnog parlamenta. Povod je neusvajanje predloga Kluba odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije da se na Dnevni red uvrsti tačka koja se odnosi na odustajanje od izgradnje novog gradskog groblja na lokaciji Vučića.

“Uzimajući u obzir da su se Klubu odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije, kao i predsjedniku Opštine Danilovgrad Aleksandru Grguroviću obratili mještani MZ Gorica peticijom sa preko 380 potpisa kako bi se o navedenom pitanju pokrenuo dijalog i razmotre najbolji interesi Mjesne zajednice. Neusvajanjem navedenog predloga, vladajuća većina pokazala je nedostatak demokratskog kapaciteta, demonstrirala političku nekonstruktivnost, kao i apsolutnu nezainteresovanost za raspravu o zahtjevu velikog broja građana Mjesne zajednice Gorica”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da se ovim  stiče utisak da je 380 građana koji su istakali nezadovoljstvo po ovom pitanju za lokalnu vlast samo broj.

“Klub odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije u više navrata je pokazao spremnost za dijalog i onstruktivni rad u Skupštini opštine Danilovgrad. Međutim, danas smo u potpunosti razočarani neodgovornim pristupom i nastupom vladajuće većine, stoga je naš potez minimum odgovorne brige prema građanima koji su nam se obratili”, ističu oni.

Pokazujući još jednom odgovoran pristup u rješavanju problema, oni su pozivali predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad gospodina Predraga Pajovića da zakaže Kolegijum predsjednika klubova odbornika i da se na istom pokušamo dogovoriti o daljem toku sjednice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve