Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kljajić: Prije nego počne da dijeli ocjene iz ustavnog prava, pulmološkinja Jelena Borovinić-Bojović trebalo bi da napravi analizu njenog učinka na zdravstvo

Kako je navela, odbijanje donacija vakcina koje u tom trenutku nijesmo imali je skandal koji, ocjenjije, još nije dobio svoj pravni epilog

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Lidija Kljajić, kazala je da bi prije nego počne da dijeli savjete i ocjene iz ustavnog prava, pulmološkinja Jelena Borovinić-Bojović trebalo da napravi analizu njenog učinka i uticaja na oblast za koju se školovala – zdravstvo.

“Nažalost, u njenom mandatu Crna Gora je uspjela da postigne najgore rezultate na svijetu u borbi protiv COVID 19. Broj preminulih i zaraženih građana je opomena i najveći poraz koji neko može da doživi u svojoj struci. Revanšizam prema kolegama, istaknutim stručnjacima, profesorima Medicinskog fakulteta je nezapamćen u zdravstvenom sistemu bilo koje uređene države”, kazala je Kljajić.

Kako je navela, odbijanje donacija vakcina koje u tom trenutku nijesmo imali je skandal koji, ocjenjije, još nije dobio svoj pravni epilog.

“Rezultat organizacionog haosa u zdravstvenom sistemu je takav da su liste čekanja za specijalističke preglede nikada duže, da nema lijekova za najteže pacijente u Crnoj Gori, da se transplatacioni program ne izvodi u Crnoj Gori, da neće biti novca za isplate plata zdravstvenim radnicima i da građani mogu da se liječe samo ako imaju novca za svoje liječenje”, ocijenila je Kljajić.

Naposljetku, dodaje, o njenom ministarskom učinku dovoljno dobro govori činjenica da se, nakon mandata, nije vratila u KC, nego uzela platu ministarke o trošku građana Crne Gore još godinu.

“Tek kada objektivno, stručno i etički sagleda svoje učinke, ako joj ostane vremena i volje, može da počne da se usavršava u oblasti ustavnog prava. Do tada neka se ne igra politike”, zaključila je Kljajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.09.2022-15:22 15:22

…tako je gosp.Lidija ,bolje da vidi što ona “doprinosi” CG…nego što zabada nos đe mu nije mjesto…
dok je bila Ministarka nista ne viđesmo ,osim reklamiranje garderobe kao na nekoj m.reviji…

Djuro Vučinić
09.10.2022-11:04 11:04

Ne znam kako bi je gledali oni naši sugrađani kojima je napunila čepurke,jer zbog politike nije preuzela vakcine koje bi spasile stariju populaciju. A i one koje su stigle,zakašnjele su,poslednje u Evropi. Ima li tu stida kad odgovornosti nema?