Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Klarić sa ambasadorom Austrije: Bezrezervna podrška Skupštini Crne Gore u svim oblastima

Ambasador Miler je izrazio zadovoljstvo programom koji je bio upriličen povodom obilježavanja deset godina od zvaničnog početka realizacije edukativnog programa Demokratske radionice ''Barbara Pramer''

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se danas sa ambasadorom Republike Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom.

“Ističući da dva parlamenta u kontinuitetu ostvaruju plodotvornu saradnju, kroz prijateljski i partnerski odnos, generalni sekretar Klarić je zahvalio na podršci koju austrijski parlament godinama unazad pruža Skupštini Crne Gore. On je apostrofirao važnost dodatnog uvezivanja dva najviša predstavnička doma, uključujući nivo službi, sa ciljem jačanja kadrovskih kapaciteta, kao jedne od najvažnijih pretpostavki jačanja institucije u cjelini”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Klarić je uz podsjećanje na uspješnu realizaciju edukativnog programa Demokratske radionice „Barbara Pramer”, kao primjer snažnog partnerstva dvije predstavničke institucije, ukazao na potrebu jačanja međuparlamentarnih relacija i u dijelu razmjene iskustava, dobrih praksi, te obezbjeđivanja kontinuiteta u realizaciji zajedničkih projekata od obostranog interesa.

“Generalni sekretar je podsjetio na neke od rezultata koji su ostvareni u prethodnom periodu, naglasio da je cilj bio potpuno otvaranje zakonodavnog doma ka građanima, te napomenuo da Skupština nastavlja sa jačanjem stručnih i profesionalnih kapaciteta kako bi Služba Skupštine dala puni doprinos ostvarivanju ključne uloge parlamenta u demokratskim procesima, a institucija bila u potpunosti spremna da bude dio evropskih perspektiva”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Miler je izrazio zadovoljstvo programom koji je bio upriličen povodom obilježavanja deset godina od zvaničnog početka realizacije edukativnog programa Demokratske radionice „Barbara Pramer”, te konstatujući da su reakcije sa svih adresa bili pozitivne, naglasio da je upravo ovaj projekat pokazatelj uspješnosti saradnje dva parlamenta.

“On je poručio da je austrijski parlament spreman da u svakom trenutku pruži punu, bezrezervnu podršku Skupštini Crne Gore u svim oblastima, kako bi se doprinijelo daljem unapređenju i jačanju kapaciteta Službe Skupštine, pa precizirao da bi modaliteti bili dogovoreni u narednom periodu”, dodaje se u saopštenju.

U tom kontekstu naglasio je važnost kontinuiranog jačanja institucija, kao preduslova i pretpostavke evropske perspektive Crne Gore.

Tokom sastanka bilo je riječi i o modalitetima snaženja zakonodavnog procesa, te uspostavljanja snažnijih veza na nivou radnih tijela.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve