Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Klarić: Skupština unaprijedila lidersku poziciju u pogledu otvorenosti i transparentnosti

Klarić, kako je saopšteno iz Skupštine, razgovarao je danas sa predstavnicama delegacije Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) Oliverom Dimić, Marigonom Hoti i Marinom Ignjatović

Kroz implementaciju projekata modernizacije i digitalizacije zakonodavnog doma, Skupština Crne Gore dodatno je unaprijedila lidersku poziciju u pogledu otvorenosti i transparentnosti, poručio je generalni sekretar crnogorskog parlamenta Aleksandar Klarić.

Klarić, kako je saopšteno iz Skupštine, razgovarao je danas sa predstavnicama delegacije Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) Oliverom Dimić, Marigonom Hoti i Marinom Ignjatović.

Uz konstataciju da je partnerstvo Skupštine Crne Gore i GIZ-a na izuzetnom nivou, Klarić je podsjetio na značaj kontinuirane saradnje u cilju jačanja i snaženja kapaciteta Službe Skupštine.

Iz Skupštine su kazali da osvrćući se na odličnu regionalnu saradnju kroz Mrežu sekretarijata parlamentarnih odbora za evropske integracije, Klarić je izrazio očekivanje da će budući modaliteti saradnje biti dodatno unaprijeđeni kroz zajednički angažman dva subjekta.

Aleksandar Klarić/ Foto: Skupština CG

U saopštenju za medije navodi se da Klarić je upoznao sagovornice sa najznačajnijim projektima koji su realizovani u prethodnom periodu, ističući da je kroz implementaciju projekata modernizacije i digitalizacije zakonodavnog doma, Skupština Crne Gore “dodatno unaprijedila lidersku poziciju u pogledu otvorenosti i transparentnosti”.

U tom kontekstu, dodaje se da on je ukazao na značaj primjene najnovijih digitalnih tehnologija u procesima rada što u značajnoj mjeri omogućava intenzivnije učešće građana u procesima odlučivanja.

Ovom prilikom, sagovornice su predstavile analizu parlamentarne prakse u oblasti evropskih integracija u okviru zemalja Zapadnog Balkana.

S tim u vezi, iz Skupštine su kazali da sagovornice su najavile nastavak projekta kroz izradu Mape puta koja će uključivati potpisivanje zajedničkog regionalnog dokumenta o principima efikasnog parlamentarnog nadzora u oblasti evropskih integracija.

Tokom sastanka, dodaju, bilo je riječi i o pitanju rodne ravnopravnosti, kao i izradi regionalne platforme za dijalog u oblasti rodne ravnopravnosti i socijalne inkluzije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve