Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Kad svetosavlje popije pamet

Ali, u čudu su i Srbi svetosavci. Je li moguće da mu nijesu dozvolili da u crkvi drži politički skup? Kako to da da sa porte nije mogao da pozove sve svetosavce u juriš protiv onih koji drugačije misle? Zašto mu je zabranjeno da sve one koji se ne klanjaju svetosavlju i Vučiću, prokune, izvrijeđa, uplaši i nazove ih fašistima? U šoku je Jakov i cijelo svetosavlje.

Piše: Vukašin Perović

Jakovu Milatoviću nije dozvoljeno da uđe u Katedralu Sv. Tripuna u Kotoru i tamo promoviše svoj politički program. Ovaj događaj je zbunio cijelu Crnu Goru. U čudu su sve vjere i narodi, ali ne iz istog razloga.

Nesrbima i nesvetosavcima nije jasno kako je Jakovu uopšte palo na pamet da politiku gura u vjeru. Njegovim pokušajem da crkvu pretvori u političku pozornicu, začuđeni su vjernici svih konfesija, pa i agnostici i ateisti. Ovim što je Jakov pokušao, šokirani su svi koji znaju da vjerski objekti služe za poruke mira, nade, suživota, ljubavi, tolerancije i praštanja.

Ali, u čudu su i Srbi svetosavci. Je li moguće da mu nijesu dozvolili da u crkvi drži politički skup? Kako to da da sa porte nije mogao da pozove sve svetosavce u juriš protiv onih koji drugačije misle? Zašto mu je zabranjeno da sve one koji se ne klanjaju svetosavlju i Vučiću, prokune, izvrijeđa, uplaši i nazove ih fašistima? U šoku je Jakov i cijelo svetosavlje. Što će im crkva ako je ne koriste za politička okupljanja, dogovaranje stranačkih koalicija, formiranje vlade, sastajalište naoružanih najamnika, skrivanje ratnih zločinaca, nabavku kalašnjikova…? “Da li je ovo uopšte vjerski objekat”, začuđeno se pitao Jakov i svi oni koji misle kao on.

Tako nam je ovaj događaj razjasnio mnogo toga. Vidimo razliku između onih koji služe vjeri, i onih koji se služe vjerom. Povukao jasnu liniju između vjere u Boga i svetosavlja. Razdvojio vjerujući narod, od politikanstva. Napravio jasnu razliku između crkve i organizacije koja se bavi isključivo politikom, biznisom i posrbljavanjem. Pokazao nam da su nekome zaludu kućni odgoj, visoke škole i obrazovanje, ako mu je svetosavlje popilo pamet.

Tekst je preuzet sa Facebooka

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
16.03.2023-07:57 07:57

U Rovca je vazda dobrodošo kad god došo.

Fuj
16.03.2023-08:36 08:36

Jakov nejaki i Jadonikije Nedostojni

RIR
16.03.2023-09:45 09:45

…ide na “štelovanje “kod Nedostojnog popa SS/Srbije/ baš bi nam svijetla buducnost sa njima bila…Bože me sačuvaj od ovih i ovakvih školovanih koji su došli da pomognu SS/Srb./ima li njihovih glasača da vide ovo ili su i oni iste svijesti…
OVAKVI da bi vodili CG-bruka i sramota !

Mitar
16.03.2023-10:22 10:22

Milatović sa društvom u VAR sobi su najbeći zlikovci i neprijatelji Crne Gore

Maksim
16.03.2023-10:27 10:27

Ovo je ništa roba i od političara i od popa svetosavske sekte.
Medju njima nema razlike.

Evidence
16.03.2023-10:31 10:31

Učini vam se da to momče, J.M. nije vrijedan komentara. Sa dječjim glasićem, doima se kao nevaspitana maloljetnica veoma prljavog jezika. Ali, ne lezi vraže! Kad se takvi dohvate vlasti, pa od novca – kojim su zadužili građane Crne Gore i njihove potoke – povise plate, eto belaja.

Jusuf
16.03.2023-10:31 10:31

Treba je povest i Hadzic Seada politickog oca Vojvode Seselja -“Leleču Turci, kukaju bule”. koji mu je dao podrsku -da podju zajedno u Rozaje u Crkvu koju su Muslimani pomogli i izgradili u kojoj je isklesana figura Njihovog Cetnickog komandanta Draze i da vide one muslimane sa Fesovima i nozeve iznad kolijevke u kojoj je beba -Nema vece pogani i veceg zla nego kad mrzi svoj narod i svoju naciju NEMANJA I NEMANJA (Spaho Sulejman- Emir Kusturica) !  Nedaju im Muslimanske i katolicke svetinje ni do ograde primac ovim Cetnickim splacinama TRSA IM SE UTRLA OCE DA NAS ZAVADE  NEDAJU DA MIRNO SPAVAMO  OVO SE ZOVE FASIZAM ! KAD MRZIS DRUGE NARODE !!!!!!

Merlin
16.03.2023-12:53 12:53
Reply to  Jusuf

OVO SE ZOVE FASIZAM ! KAD MRZIS DRUGE NARODE !! –> Ovo važi za vas koji mrzite Srbe. Na freskama su istorijske činjenice, nije ništa izmišljeno …

Damjanović
16.03.2023-14:02 14:02
Reply to  Merlin

Merline, mrze li poluturci zvani Srbi koga, pa zasto ih niko u okruženju ne voli?pa jadni i ofucani Merline Srbija nas ne interesuje, ali nazalost ona se stalno nijesam u Crnogorska pitanja, prisvaja našu istoriju u nedostatku svoje, negira Crnogorski indetitet, kulturu , istoriju, evo vidim prekjuče na Happu TV 3 sata o izborima u CG , doveli onog bijednika Dajkovica i raspravljaju o izborima i Mi Lu Đukanoviću, jesi li ti možda kad vidio nesto slično u CG , ja ne!

Sabahudin
16.03.2023-10:56 10:56

SPP-Ovih se treba cuvat vise no od Dazinih Cetnika“Nijesmo podržali Milatovića blanko podrškom, već smo napravili duboku analizu, i dobili pozitivnu ocjenu od  -((bošnjačkog naroda))) CISTA LAZ- za to i Milatović ima obavezu prema—)( bošnjačkom narodu ) LAZ (() Srpskom narodu da odgovori na zahtjeve koje smo delegirali u Sporazumu ukoliko postane predsjednik države, u šta ne sumnjamo”, saopšteno je iz SPP. -Zna SPP dobro KOGA CE BOSNJACI PODRZAT I NE TREBA DA NAS VRIJEDJA SA NJEGOVIM IZJAVAMA DA CEMO CETNIKE PODRZAT -NIKAD ZA NIKAD -NAS JE PRESJEDNIK-GOS IBRAHIMOVIC  A NE SEAD HADZIC !!

Sreten_V
16.03.2023-11:54 11:54

Bravo Vukašine!

Ranko
16.03.2023-15:20 15:20

E jes zbog ovog anticrnogirca u šoku je sva Crn Gora što mu nisu dali da uđe u katedralu. Ne mlati Petroviću baš me briga za njega i ni duži mu cijenu