Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Milatović – Rot: Crna Gora da iskoristi priliku i postane prva sljedeća članica EU

Predsjednik države je naglasio značaj kontinuirane podrške Njemačke našem evropskom putu, ocijenivši da je neophodno nastaviti sa sveobuhvatnim reformama kako bi do 2028. godine Crna Gora postala punopravna članica Evropske unije

Predsjednik države Jakov Milatović primio je predsjednikа odbora za vanjske poslove njemačkog Bundestaga Mihaela Rota. U otvorenom i sadržajnom razgovoru konstatovani su odlični i saveznički odnosi Crne Gore i Njemačke koje karakteriše razvijena bilateralna saradnja i snažno savezništvo u okviru NATO.

Predsjednik države je naglasio značaj kontinuirane podrške Njemačke našem evropskom putu, ocijenivši da je neophodno nastaviti sa sveobuhvatnim reformama kako bi do 2028. godine Crna Gora postala punopravna članica Evropske unije.

Rot je pohvalio demokratski napredak koji je Crna Gora ostvarila u prethodnom periodu, dodajući da naša država kao lider u pregovaračkom procesu treba da iskoristi priliku i bude prva sljedeća članica EU.

Takođe, tokom sastanka je obostrano izražen interes za inteziviranje saradnje u oblasti ekonomije, investicija i turizma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ђорђо Пркачим
28.05.2024-18:57 18:57

Овај баја Рот је један од главних НАТО-фурунђија. Иначе топли брат Чеде Подморнице, једног од главних НАТО-лобиста у Србији.
Ексклузиван гост, предсједниче )))