Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Jovanović: Manja uključenost regionalnih medija rezultirala manjim brojem dezinformacija  

Ona je navela da redakcija Raskrinkavanja tokom izbornog dana nije zabilježila dezinformacije vezano za izborni proces

Znatno je manja uključenost regionalnih medija tokom predizborne kampanje što je rezultiralo manjim brojem dezinformacija koje su pratile vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori nego što je to bio slučaj u prethodna dva izborna ciklusa, saopštila je izvršna urednica CDT-ove platforme Raskrinkavanje, Jelena Jovanović.

Ona je navela da redakcija Raskrinkavanja tokom izbornog dana nije zabilježila dezinformacije vezano za izborni proces.

“Danas smo imali prilično miran dan, a redakcija Raskrinkavanja nije zabilježila dezinformacije vezano za izborni proces. Iako smo prethodno svjedočili slučajevima dezinformisanja karakterističnim za predizbornu kampanju, kao i pristrasnosti dijela medija, očigledna je manja uključenost regionalnih medija i njihova okupiranost drugim temama”, rekla je Jovanović.

Prema njenim riječima, tabloidi iz Srbije su tokom kampanje o crnogorskim izborima izvještavali sporadično.

“Ipak, za manje od jednog dana su objavili desetine tekstova sa optužbama na račun predsjednika pokreta Evropa sad, Milojka Spajića”, kazala je Jovanović.

Redakcija platforme Rasrinkavanje je, na osnovu monitoringa tabloida, evidentirala da oni daju medijski prostor isključivo predstavnicima koalicije “Za budućnost Crne Gore”, dok su druge liste, kako je navela Jovanović, prostor dobijale skoro isključivo samo kada ih neko kritikuje.

“Redakcija Raskrinkavanja zabilježila je i indirektne napade na pojedince i partije, poput netačnog izvještavanja Alo-a i Novosti u kojem su u isto vrijeme negativno pisali o bivšoj ministarki evropskih poslova Jovani Marović, predsjedniku Jakovu Milatoviću, kao i o Demokratskoj partiji socijalista”, kazala je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve