Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

MARTINOVIĆ STVORIO AMBIJENT ZA EKONOMSKU PROPAST: Da li će ”medijska mafija” potpuno zaustaviti razvoj Kolašina?

Reketaši iz pseudomedijskog koncerna u javnosti poznatog i kao ”medijski gang” čija su zaštitna lica medijski tajkuni Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović već duže vremena su se ustremili na Kolašin koji je do mandata kontroverznog Vladimira Martinovića bio Opština koja doživljava investicioni bum. Tirada na okruglom stolu u organizaciji filijale ''medijskog ganga'' - CIN, samo je nastavak reketaškog desanta na Kolašin. Koliko je ova organizovana grupa očajna govori i podatak da su nakon duže vremena ''iz nafatalina'' izvukli svoj resurs Tadić Mijović

Ako je do sad bilo ikakve dileme da su koncern Vijesti poznatiji kao ”medijska mafija” i pomagači iz političke, NVO i legislativne sfere, usmjerili sve svoje resurse na reketiranje Kolašina, te dileme su otklonjene prošle srijede kada je u Podgorici održan okrugli sto pod nazivom ”Prostorno planiranje i evropske integracije: Kako do održivog plana?”

Okrugli sto je održan u organizaciji takozvanog Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) – opskurne organizacije koja je po svim kriterijumima, specijalizovna za javno targetiranje.

Tom prilikom, jedna od najzaslužnijih pripadnica ”medijskog ganga” Milka Tadić Mijović, kao predsjednica CIN-a, predstavila je ”publikaciju” pod nazivom – ”Javne politike i privatni interesi: Kako je Kolašin postao gradilište za povlašćene”, koju je potpisala kao urednica.

Na okruglom stolu Tadić-Mijović i njoj pridružene NVO su, očekivano, nastavile organizovanu hajku koju ”medijski gang” vodi protiv razvoja Kolašina, a sve u cilju izvlačenja materijalne koristi reketiranjem investitora.  

Milka Tadić Mijović – Medijski gang je očajan čim angažuje svoje rashodovane resurse

”Krenula je organizovana hajka Vijesti i NVO na Kolašin i sve protiv razvoja ove opštine i ski turizma na Bjelasici.  Apsolutno sve što je urađeno na planu razvoja Opštine i ski turizma predstavljeno je u negativnom kontekstu od strane Tadić-Mijović i njoj pridruženih NVO”, ovako su Kolašinci koji su prisustvovali okruglom stolu ukratko opisali ”prezentaciju” koja je upriličena u srijedu u Podgorici, a koja je bila samo reketaška predstava u režiji ”medijske mafije”.

Nastavak hajke ”medijskog ganga”

Reketaši iz pseudomedijskog koncerna u javnosti poznatog i kao ”medijski gang” čija su zaštitna lica medijski tajkuni Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović već duže vremena su se ustremili na Kolašin koji je do mandata kontroverznog Vladimira Martinovića bio Opština koja doživljava investicioni bum.

Ova reketaška organizacija godinama neosnovano proziva pojedince i kompanije iz ovoga grada, pišući neprovjerene i netačne podatke ne bi li podigla tiraž novini u propadanju, ali i namakla koji cent od reklama budući da se radi o investicijama čija vrijednost prelazi godišnji budžet grada.

Najnovija batina ”medijske mafije” kojom se reketira Kolašin

Do skoro su to radili preko dopisnice Dragane Šćepanović, ali je Portal Aktuelno u argumentovanim tekstovima razobličavao njihove laži.

Tirada na okruglom stolu u organizaciji filijale ”medijskog ganga” – CIN, samo je nastavak reketaškog desanta na Kolašin. Koliko je ova organizovana grupa očajna govori i podatak da su nakon duže vremena ”iz nafatalina” izvukli svoj resurs Tadić Mijović koja je kao urednica i direktorka propalog nedjeljnika Monitor, dio reketaškog koncerna poznatog kao ”medijski gang”.

Tadić Mijović je odavno bila rashodovana nakon što je Portal Aktuleno u seriji tekstova razotkrio ovu individuu i spriječio je da postane ambasadorka u Vašingtonu, što je bio prvobitni plan ”oslobodilačke vlasti” nakon 30. avgusta 2020. godine. Time je naša medijska kuća spasila državu Crnu Goru velike bruke koja bi sigurno uslijedila da je ova petorazredna ”novinarka” i resurs ”medijskog ganga” završila u crnogorskoj ambasadi u SAD.

Izgleda da su gazde iz reketaškog koncerna sada našle novu namjenu za njihov, kako se činilo, potrošeni resurs, i nahuškali je da reketaškim publikacijama dodatno ”pritisne” investitore u Kolašinu.

”Osvrtaj” otvorio vrata ”medijskoj mafiji”

Čovjek koji je najzaslužniji za to što su ”medijskoj mafiji” otovorena vrata Kolašina je kontroverzno lice iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović, u narodu poznatiji kao ”Balvan”, ”Šega” i od skoro ”Osvrtaj”, koji je prije nešto manje od mjesec dana, neslavno završio svoj mandat na čelu opštine Kolašin i pobjegao u Podgoricu gdje sada obavlja funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Bez ovog funkcionera Demokrata ogrezlog u afere, ne bi bila otvorena vrata Kolašina medijskom gangu

S obzirom da je Martinović Kolašin, koji je do njegovog mandata bio opština koja bilježi investicioni bum, ostavio u katastrofalnom stanju u ambijentu malverzacija, korupcije i nepotizma, maltene je otvorio vrata sumnjivim reketaškim grupama i njihovim saradnicima iz sfere advokature i NVO sektora.

Osim najsvježijeg slučaja kada se u hajku uključila rashodovana vedeta Milka Tadić-Mijović, Portal Aktuelno pisao je više puta o reketaškom poduhvatu takozvanog koncerna Vijesti, kada je u pitanju Kolašin. Nije tajna da je Martinović i prije nego je postao predsjednik Opštine bio u veoma dobrim odnosima sa ovim medijskim koncernom, te da je preko čuvene dopisnice Dragane Šćepanović proturao razne (dez)informacije, koje su mu koristile za skretanje pažnje sa sopstvenih malverzacija.

Portal Aktuelno takođe je pisao o advokatu M.K. (ime i prezime poznato redakciji) inače bratu istaknutog člana televizijske ispostave ”medijskog ganga”, koji je skovao plan da preko Martinovića izvuče korist od investicionog buma u ovoj Opštini. M.K. je, kako saznajemo, to radio računajući na Martinovićev strah da advokat ne potegne veze i preko svog brata stavi bivšeg predsjednika Opštine, aktuelnog ministra na ‘crnu listu’ ”medijske mafije”. Međutim, kako saznajemo, advokat M.K. nakon našeg pisanja, odlučio je da se povuče iz svih poslova u Kolašinu zbog straha od odgovornosti, o čemu ćemo naknadno pisati.

Dopisnica nije dovoljna

S obzirom da je dopisnica Dragana Šćepanović nemoćna da uradi mnogo od kad je raskrinakana od strane Portala Aktuelno, nije ni čudo što se u priču uključio resurs Tadić-Mijović.

Pripadnici ”medijske mafije” i njihovi saradnici koji već godinama proganjaju Portal Aktuelno zbog istine: Miodrag Miško Perović, Željko Ivanović, novi šef Dragan Šolak, NVO pipak Mila Radulović, čovjek u izvršnoj vlasti Neđeljko Rudović i dopisnica specijlizovana za prijave Dragana Šćepanović

Ali takođe treba podsjetiti da je centrala ”medijskog ganga” u pomoć Martinoviću, koji tone u živo blato afera, poslala ”specijalku” Jelenu Jovanović – na nedavni sastanak povodom projekta za vještačko osnježavanje i vodosnabdijevanje ski centara Kolašin 1450 i 1600  u Velikoj Sali Kulturnog centra Kolašin. Sastanku su prisustvovali mještani Rijeke Mušovića i prvi čovjek Kolašina Petko Bakić.

Jovanović, koja je poznata po potpisivanju najgnusnijih tekstova u kojima fabrikuje nepostojeći crnogorski nacionalizam i lažima targetira građanske aktiviste kao ekstremiste, bila je na sastanku kao ”ekološki aktivista”, sa predstavnikom jedne NVO, koja, kako se sumnja, po nalogu pojedinih stranih ambasada radi na sabotiranju razvoja ski-turizma u Kolašinu, da ne bi bio konkurentan u regionu i Evropi.

Kako smo već pisali, Martinović u ovom slučaju šalje svoje saradnike iz Vijesti i pridruženih NVO sada kada je ‘potrošio’ dopisnicu iz Kolašina, da navodno ‘pomognu građanima Mušovića Rijeke’, a u stvari, oni su provokatori i cilj im je da pomognu Martinoviću, da ne napravi krivično djelo, kada je u pitanju rijeka Ljevaja i sistem vodosnabdijevanja, tako što će srušiti projekat, da Ski centri 1450 i 1600 i Kolašin ne dobiju vodu i vještačko osnježavanje.

Jelena Jovanović: Udarna pesnica ”medijskog ganga” pozanta po potpisivanju najgnusnijih tektova u kojima fabrikuje nepostojeći crnogorski nacionalizam i lažima targetira građanske aktiviste kao ekstremiste, po specijalnom zadatku upućena u Kolašin

Aktuelno na meti zbog raskrinkavanja ganga

Sve ovo razotkrivanje istine od strane naše medijske kuće, ”medijski gang” nije tek tako mogao da posmatra. Medijski ucjenjivački talog iz drugosrbijanskog koncerna Vijesti stoga je po ko zna koji put pokrenuo besprizornu hajku protiv Portala Aktuelno, a iz svega što smo naveli, razlog je jasan – to što naša medijska kuća u kontinuitetu raskrinkava pokušaje reketiranja ove organizovane medijske grupe (OMG).

”Oruđe” kojim se nalogodavci ove grupacije na čelu sa Miodragom Miškom Perovićem i Željkom Ivanovićem već neko vrijeme koriste u obračunu sa našom medijskom kućom je, osim učestalih tužbi o kojima često pišemo, po svemu sudeći nervno labilna, dopisnica ovog tabloida iz Kolašina – Dragana Šćepanović. Ona je više puta podnosila prijave protiv Portala Aktuelno zbog navodne ugroženosti, zbog čega je glavni i odgovorni urednik Balša Knežević više puta davao izjavu u policiji.

O potpunoj apsurdnosti prijava koje ova individua podnosi policiji protiv Portala Aktuelno zbog navodne ugroženosti, bespredmetno je više i pisati. Očigledno je da se u tom slučaju radi o zamjeni teza i predstavljanju profesionalnih odgovara na naručene tekstove kao ”prijetnje i crtanje meta”. O raskrinkavanju slučaja ”dopisnica”, da se ne bi ponavljali, možete čitati na OVOM LINKU.

Petko Bakić – predsjednik Opštine Kolašin se našao u centru korupcionaškog skandala: Vijeme će pokazati da li je uz narod ili uz mafiju

Jasno je da se čuvena ”dopisnica” u ovom slučaju zloupotrebljava da bi se iza nje sakrila zlokobna klika koja se urotila protiv naše medijske kuće, a koja koristi pomenutu Šćepanović, ali i bivše poslanice URA-e, Boženu Jelušić i Suadu Zoronjić za obračun u koji njihovi nalogodavci ne smiju da uđu.

U hajku su se uključili svi segmenti ovog zlokobnog klana – od novina, preko televizije, portala Vijesti i sa njima povezanih lica, pa sve do NVO koje se samoprozvalo Društvom profesionalnih novinara na čelu sa (sada bivšom) novinarkom Vijesti Milom Radulović, ali i nekih državnih funkcionera, kao što je Nedjeljko Rudović, direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija.

Kada svemu ovome dodamo reanimiranu Milku Tadić Mijović, ”specijalku” Jelenu Jovanović i pridružene NVO, svakome ko to želi da vidi postaje jasno o kakvoj se organizovanoj hajki radi.

Reketaška tradicija

Za kraj treba podsjetiti da ovo nije prva, već ko zna koja po redu hajka koju poznati reketaški koncern vodi protiv investitora. Slično su radili kada se gradio Porto Montenegro, koji je sada postao biser u kruni turističke ponude Crne Gore, a protiv kojega je ”medijska mafija” pisala godinama.

Za razliku od Porto Montenegra, drugi djelovi primorja nijesu imali toliko sreće i postali su žrtva ”medijske mafije”.

Koliku je štetu je napravio ”medijski gang”, uz saučesnike iz NVO, i političke sfere, najbolje govori činjenica da investitor koji je bukvalno poćeran sa Kraljičine plaže i Velike plaže u Ulcinju, sada uspješno investira u ”Beograd na vodi”, o čemu će Portal Aktuelno detaljno pisati kada za to dođe vrijeme.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
02.12.2023-09:09 09:09

Ovo je slučaj za SDT samo je pitanje da li za ovo imaju m… i dali smiju otvarati Pandorinu kutiju

Fiko
02.12.2023-11:35 11:35

Martinovic dobro zna sta radi,postavljajuci taksiste,vatrodasce,konobare…na rukovodeca mjesta ,preko njih sve kontrolise. A o kakvoj ljudskoj sirini i velicinise radi najbolje pokazuje dok je bio odbornik u SO Kolasin uzimao je zimnice preko sindikata Opstine a da nije bio zaposlen u opstinu.I od tada ga u Kolasinu zovu MARTEX

Nada
02.12.2023-12:30 12:30

Sve ste u pravu. E neka ste prozval i one MiIku Tadć, Jelenu Jovanović i Milu Radulović, jer Miško i Željko su odavno poznati kao alteri te medijske mafije

Vido
02.12.2023-13:35 13:35

Bravo vam da hrabri i neuszrašivi novinari.

Kosta
02.12.2023-15:45 15:45

Sve im piše na licima(koja nemaju).
Odvratni ljudi.

Živana
02.12.2023-16:02 16:02

Ovaj Perović , mnogo lep izgodan tip baš m
Mi se dopada.

Zabjelo
02.12.2023-16:04 16:04

Jeleni stvarno proteza dobro stoji.

Crnogorka
02.12.2023-17:33 17:33

Grozne tri njuške sa naslovne i u nastavku ostala njuškala.
Fuj smradovi

Tara
02.12.2023-22:05 22:05

Ova medijska mafija se obogatila..do groba..Godinama..oni haraju po CG..zajedno sa onom marsofkom Tadickom..cetnicima-Vuckom Dritankom..itd..
Oni su uzeli veliku moc..koja je jako..jako stetna za drzavu CG..