Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

ZA NOVINARE SAMO DEKLARATIVNO: Dok ih plaćaju ispod prosjeka, Vijesti „štite“ dopisnike lažnim optužbama

Problem Šćepanovićeve nije Portal Aktuelno. Problem su joj njeni vlasnici koji je ne plaćaju dovoljno zbog čega mora da se obraća FB javnosti, njeni sagovornici koji se bave uređenjem Kolašina bez obrazovanja, iskustva i integriteta u oblasti prostornog planiranja, i njeno uvjerenje da Vijesti i dalje mogu da kreiraju paralelnu realnost koja nema utemeljenja u stvarnom životu.

Medijsko mafijški koncern Vijesti i njihov NVO produžetak nastavljaju hajku protiv Portala Aktuelno iznoseći nove neistine za koje će morati da odgovaraju pred pravosudnim organima države Crne Gore. U najnovijem uratku ovog medijskog ganga, Vijesti i njihova NVO, samoprozvano Društvo profesionalnih novinara Crne Gore optužuju Portal Aktuelno za navodnu višemjesečnu hajku protiv dopisnice iz Kolašina Dragane Šćepanović, dok je situacija potpuno obrnuta – upravo dopisnica iz Kolašina atakuje na investicije u ovom gradu, bez argumenata i uz pomoć nasumičnih sagovornika čija je relevantnost više nego upitna.

Portal Aktuelno je ukazao na netačno i neprofesionalno izvještavanje Šćepanovićke, navodeći niz primjera neargumetovanog pisanja o investicijama u Kolašinu, preko selektivnosti u izboru tema do sagovornika bez biografije. Šćepanovićeva lično je nezanimljiva osoba za Portal Aktuelno, ali njeno neistinito izvještavanje je dobilo odgovor u vidu tekstova zasnovanih na argumentaciji i činjenicama. Ako Šćepanovićeva ne može da podnese realnost, to nije problem istražnih organa. Ukoliko nije kadra da podnese kritiku, kojoj je svaki novinar izložen zbog prirode svog posla, onda neka razmisli da promijeni profesiju.

Tekst Portala Aktuelno zbog kojeg je Šćepanovićka otišla u policiju: Nakon što se utvrdi da (li) je u pitanju lažna prijava, advokatski tim portala Aktuelno će razmotriti naredne korake protiv koncerna Vijesti

Ovo nije prvi put da medijski gang Vijesti širi hajku protiv Portala Aktuelno, a razlog je i ovoga puta, kao u nebrojeno slučajeva do sad, to što naša medijska kuća u kontinuitetu raskrinkava pokušaje reketiranja ove organizovane medijske grupe. Našu medijsku kuću preko portala, TV-a, a  i preko novine napadao je Uređivački kolegijum “Vijesti” i redakcija “Vijesti”, ali i Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG)  Mile Radulović inače novinarke Vijesti! Oni (i još poneka prirepak-organizacija) su u samo njima svojstvenom hajkačkom poduhvatu targetirali Portal Aktuelno i stali u  navodnu zaštitu svog ”resursa” iz Kolašina.

Međutim, sudeći po Fejsbuk objavama njihove novinarke Šćepanović, zaštita Vijesti je  deklarativna ali ne i konkretna. Šćepanovićeva je nedavno objavila da prima „ispodprosječnu platu“ te da radi dodatne fizičke poslove da plati dug za struju i nabavi drva.  Zašto kolege iz samoprozvanog Društva profesionanih novinara nijesu reagovale na to što njihova novinarka prima platu ispod prosjeka? Ili uticale na uredništvo Vijesti da pristojno plaćaju svoje novinare za čija se, navodno, prava bore?

Što se tiče peticije protiv izvještavanja Šćepanovićeve, i tu informaciju je objavila upravo ona takođe preko svog FB naloga

Dakle, novinarki Šćepanović ne prijeti niko iz Portala Aktuelno, ni verbalno niti bilo kako drugačije. Lažno prijavljivanje je kažnjivo, pa kad se dokaže da u tekstovima Portala Aktuelno, što je lako provjerljivo, nije bilo ni hajke ni prijetnji, očekujemo u najmanju ruku izvinjenje. Sudeći po FB postovima Šćepanovićeve, jedina prijetnja su joj upravo njeni vlasnici Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović koji joj daju platu ispod prosjeka, zbog čega, po sopstvenom priznanju, mora da fizikališe.

Što se tiče peticije protiv izvještavanja Šćepanovićeve, i tu informaciju je objavila upravo ona takođe preko svog FB naloga. Portal Aktuelno je samo prenio ono što je novinarka objavila. Ako je to hajka, onda bi trebalo da pokrene proces protiv sebe same.

”Novinarki” Šćepanović ne prijeti niko iz Portala Aktuelno, ni verbalno niti bilo kako drugačije. Lažno prijavljivanje je kažnjivo. Ukoliko nije kadra da podnese konstruktivnu kritiku, kojoj je svaki novinar izložen zbog prirode svog posla, onda neka razmisli da promijeni profesiju.

Međutim, napad  je najbolja odbrana, što pokazuje i ovaj najnoviji potez reketaško-mafijaške hobotnice Vijesti, čiji se pipci prostiru od novine, preko portala do televizije. Uzdajući se u ovaj svojevrsni medijski monopol, Vijesti godinama sprovode praksu zastrašivanja javnosti objavama na sve tri medijske ispostave koje imaju, targetirajući pojedince bez osnova, opravdanja i služeći se očitim neistinama. Jedini ”grijeh” Portala Aktuelno je što je odlučno rekao da neće više trpjeti takvo nasilničko ponašanje u javnom prostoru Crne Gore i što jedini od svih medija imamo hrabrosti da se odupremo opasnom ”medijskom gangu” predvođenom Miodragom Miškom Perovićem i Željkom Ivanovićem.

Zato se hajka na Portal Akutelno nastavlja, a ovo je samo još jedan primjer pokušaja zastrašivanja od strane koncerna Vijesti i sa njima povezanih lica, njihovih urednika i novinara prerušenih u NVO.  Ovakav napad na nezavisno novinarstvo od strane ”medijskog ganga” i njihovih pomagača, targetiranje novinara Portala Aktuelno kao i slobode javne riječi, pravo na odbranu i reagovanje na neistine, klasičan je primjer udara na slobodno izvještavanje. Laži koje su naveli u tužbi, ili prijavi koju su navodno podnijeli neće moći da dokažu u potencijalnom procesu, jer ne može Portal Aktuelno da bude odgovoran što Šćepanovićka ”angažuje” turiste za prostorno planiranje, ili što manipuliše podacima.

Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović: Da li je Portal Aktuelno kriv što im dopisnica prima platu ispod prosjeka?

Dakle, problem Šćepanovićeve nije Portal Aktuelno. Problem su joj njeni vlasnici koji je ne plaćaju dovoljno zbog čega mora da se obraća FB javnosti, njeni sagovornici koji se bave uređenjem Kolašina bez obrazovanja, iskustva i integriteta u oblasti prostornog planiranja, i njeno uvjerenje da Vijesti i dalje mogu da kreiraju paralelnu realnost koja nema utemeljenja u stvarnom životu.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
milatović
29.09.2023-10:59 10:59

Ne zabrinjava oviu dvojicu mnogo pisanje o njima. Toliko novca su ukrali da su i stanove u inozemsvu kupili, žive u svom bogastvu i pljuju na običan svijet..

HAJKA EKSPONENATA ’’MEDIJSKE MAFIJE’’ SE NASTAVLJA: Jednokratne najamnice tzv. SPC uključile se u progon Portala Aktuelno - Voice of Montenegro
02.10.2023-07:11 07:11

[…] Nakon što je u najnovijem propagandno-hajkačkom uratku medijske mafije, samoprozvano Društvo profesionalnih novinara Crne Gore, na čelu sa doskorašnjom novinarkom Vijesti Milom Radulović, optužilo Portal Aktuelno za navodnu, isfantaziranu višemjesečnu hajku protiv dopisnice iz Kolašina Dragane Šćepanović, na adresu naše medijske kuće stigao je hajkački doprinos političkih eksponenata ’’medijskog ganga’’ – Božene Jelušić i Suade Zoronjić. […]