Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Aleksandar Damjanović u opciji za predsjedničkog kandidata, Spajić je kao Šćepan Mali

Na pitanje koliko je realno da Aleksandar Damjanović bude kandidat za predsjednika, Joković je rekao da na tu temu nije govorio sa ministrom finansija

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da će ta stranka vrlo brzo donijeti odluku da li će predložiti svog kandidata, ili podržati drugog za predsjedničke izbore, zakazane za 19. mart.

Joković ne isključuje mogućnost i da aktuelni ministar finansija Aleksandar Damjanović bude kandidat za predsjednika.

“Naš stav se nije promijenio. Mi i dalje tvrdimo da bi bilo najbolje da su pobjednici od 30. avgusta 2020. godine imali jedinstvenog kandidata koji bi, izvjesno je, pobijedio u prvom krugu. Međutim, otišlo se tako kako se otišlo. Glas SNP-a se nije najbolje čuo, izašli su mnogi kandidati, tako da ćemo mi u SNP-u brzo zauzeti stav da li ćemo imati kandidata, ili ćemo nekog drugog podržati. Uglavnom, pred nama je vrlo brzo odluka”, rekao je Joković za A plus TV.

Na pitanje koliko je realno da Aleksandar Damjanović bude kandidat za predsjednika, Joković je rekao da na tu temu nije govorio sa ministrom finansija.

“Ako SNP i koalicioni partneri budu podržali, u opciji su i ministar finansija i drugi koji bi mogli postići dobar rezultat. Vidjećemo, u ovom trenutku ništa ekskluzivno ne mogu reći, osim da mi je žao što se nije došlo do dogovora o zajedničkom kandidatu i izvjesnu pobjedu u prvom krugu”, kazao je Joković.

Ukoliko predsjednik Milo Đukanović ne bude kandidat već neko drugi, kako smatra Joković, teško će predstavnik DPS u drugi krug.

“Računajte i da će komite i desno orijentisani glasati za Vuksanović-Stanković i time smanjiti mogućnost kandidatu DPS-a u prvom krugu”, istakao je Joković.

Govoreći o Spajiću, kazao je kako je crnogorska politička scena specifična, te da je u pitanju “neko koga niko ne poznaje, ko je rekao da od 2006. godini nije bio u Crnoj Gori”, a sve to nazvao je “duhom Šćepana Malog”.

“Neko dođe, ponudi nešto, niti ga ko zna, niti poznaje… Čovjek je osnovao partiju, kandiduje se za predsjednika, a tvrdi da nije političar. A rekli su dok su bili u Vladi da niko od njih neće osnivati partiju, da su oni eksperti – a do sad osnovali dvije-tri stranke”, dodao je, gostujući na televiziji A plus.

Izvora plus

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sejo
11.02.2023-00:43 00:43

Cus ove splacine nacisticke koji ni cenzus nece prec- izjave “Računajte i da će komite i desno orijentisani ( CRNOGORCI )U svojoj matici da su Desno orjentisani ??!! Cija je zemlja negova je i vjera -Pobjeda se zna cija je .-DPS -Koalicija!

COL
11.02.2023-08:22 08:22

Jokoviću vi ste idealan kandidat za predsednika Crne Gore, zašto ste tako skromni po poturate drugog…