Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

JOKOVIĆ SRBOVAO NA RTS-u DA BI SE OPRAVDAO PRED ČLANSTVOM: ”Opstaće srpstvo i SPC, potpisaćemo temeljni ugovor”

Joković je sinoć činio sve da od sebe odagna stigmu izdajnika srpstva koja mu je dodijeljena nakon što je najavio da će pristupiti manjinskoj vladi. Uz to se zaklinjao na vjernost ikonama SNP-a, dvojici Bulatovića - Momiru i Peđi

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković gostovao je sinoć na Radio televiziji Srbije (RTS) gdje je iskoristio priliku da se dobro ”nasrbuje”, da bi svom biračkom tijelu pokazao kako nije izdao principe svetosavlja i srpstva ulaskom u manjinsku vladu.

Uz to se zaklinjao na vjernost ikonama SNP-a, dvojici Bulatovića – Momiru i Peđi! Istakao je da nije skrenuo sa njihovog puta.

”Opstaće srpstvo i Srpska pravoslavna crkva”, poručio je sinoć Joković gostujući na RTS-u.

Joković, čija će stranka najvjerovatnije dobiti šest ministarskih i jedno potpredsjedničko mjesto u manjinskoj Vladi, poručio je i kako će “odraditi” potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

“Potpisivanje Temeljnog ugovora je jedan od naših uslova i zaista ću biti ponosan što ćemo to odraditi. Ne mislim da će to biti spas za srpstvo, ali smatram da je nepravedno bilo što su dvije druge tradicionalne vjerske zajednice sa Crnom Gorom potpisale te ugovore, zašto to ne bi uradila i SPC”, istakao je Joković koji je sinoć činio sve da od sebe odagna stigmu izdajnika srpstva koja mu je dodijeljena nakon što je najavio da će pristupiti manjinskoj vladi.

Svima iz nove Vlade prihvatljiv popis ove godine

Kao da priča o srpstvu i SPC nije bila dovoljna, Joković je kazao kako je svim konstituentima buduće Vlade prihvatljivo da popis bude održan ove godine.

“To je jedan od naših uslova, i to jedan od prioriteta – popis u ovoj godini, ja vjerujem da će se to desiti, a SNP, ako bude dio Vlade, insistiraće na tome. Ako se to ne desi, SNP će imati odgovor na to. Ali svi su rekli da je to prihvatljivo, budući konstituenti koji razgovaraju oko moguće 43. Vlade, i to je nešto što je u velikoj mjeri opredijelilo SNP da bude dio te priče”, poručio je Joković.

Tokom gostovanja na RTS-u, Joković je govorio i o tome kako SNP uglavnom glasaju Srbi, te da je njegova stranka naročito jaka u sredinama u kojima dominantno žive pripadnici te nacionalnosti.

Na istom smo putu kao u doba Momira i Predraga Bulatovića

I za kraj, izvadio je najjače demagoške adute u pravdanju ispravnosti svog svetosavskog puta. Kazao je i kako je SNP na istom putu na kojem je bila u vrijeme Momira Bulatovića i Predraga Bulatovića!

“Mogu reći da sam od prvog dana u SNP-u i da sam bio na listi na kojoj je bio Momir Bulatović. Mi sa tog puta ne odustajemo”, dodao je Joković.

Kompletnu tiradu velikosrpske demagogije ispoljenu na srpskom javnom servisu pogledajte na ovom videu:

Podsjetimo, potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović juče je potvrdio kako će toj partiji pripasti šest resora u novoj Vladi.

Pitanje koje se postavlja je kako će Joković ispuniti obaćanja koja je dao s obzirom da je lider SPC Porfirije Perić kazao da ne želi da potpiše temeljni ugovor sa manjinskom vladom za koju je insinuirao da je nestabilna.

Takođe je diskutabilno da li će manjinska vlada imati kapaciteta da organizuje popis. Sve u svemu solidan doprinos Jokovića velikosrBskoj demagogiji.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ana
13.04.2022-09:01 09:01

Logično je da će Srbin da Srbuje. Jel treba da podržava Hrvatsku, građanštinu i slično? Da neće šaka građanerskog jada da uništi Srpstvo i Srbiju ? :)

Kizami
13.04.2022-10:38 10:38
Reply to  Ana

Srbi će sami sebe da unište.Netreba im nikakva pomoć.

Ana
13.04.2022-11:21 11:21
Reply to  Kizami

Možemo da vidimo da Srbija poslednjih 10ak godina napreduje, a vi ste sve bedniji i siromašniji ..Imate li ekonomiju, proizvodnju, vojsku, crkve, manastire, vernike, itd. ? :)

gagi
13.04.2022-16:18 16:18
Reply to  Ana

Opet pusis Ana,neka sii ti srpski “karakteru”ka donje gacice zenske.

gagi
13.04.2022-09:33 09:33

Potpuno mi je jasno zasto ovu balegu Jokovica zovu BIDON,mada tvrdim da bii mu ljepse pristojalo BUKVA. Ta svinja nepismena laje kao pas iz veza,velica srpstvo da bi “zadrzao glasace”nistavilo i sluga SPC,no sve nam je jasno,ovo je maslo onog smeta Abazovica Albanskog cetnika i sluge Vucica.Zasto je DPS toliko NISKO PAO koga da podrzi,Evropa opominje na SNP prorusko-srpsko smece sto ce u Vladu ista go.na kao DF samo dugo pakovanje i to je “dobro”DPS. Izaci ce vam sve ovo na non,ostat ce od DPS samo “ime i kraj”ma bez STETE.

džudović
13.04.2022-10:44 10:44

Politika koja počiva na srpstvu će propasti kao i samo srpstvo. Posebice kada su im lideri kao ovaj Joković. Kad ukapiraju da se od toga ne živi, biće kasno. Ostaje samo da kukaju kako su “ugroženi” iako sjede u Vladi imaju biznis, svoju crkvu SPC itd.

Backovic E
13.04.2022-12:09 12:09

Prosto se pitam kakva li će to biti manjinska vlada sa ovakvim političarem! Jadno će to biti!! SPC se ponaša kao transnacioalna kompanija. Zar to treba tako da bude!? Ugovor je potreban jer je RCG sekularna država, ali treba ugovor koji je u skladu sa Ustavom te iste građanske i sekularne države. Ni pedlja mimo Ustava ništa i na sa kim!!!!

BMX
13.04.2022-12:12 12:12

Dok Evropa zbija redove pred ruskom agresijom, a Srbija se naoruzava i sprema novu Ukrajinu na Balkanu, Crna Gora se sprema Vladu predati ekstremno proruskoj i velikosrpskoj, kleronacionalistickoj partiji koja je anticrnogorska, protiv NATO -a, antizapadno orijentisana koja ne priznaje genocid u Srebrenici, koja slavi ratne zlocince i koja Putinovu, Milosevicevu i Momirovu sliku drži u novčaniku a Staljinovu u srcu.

TV_EU
13.04.2022-16:19 16:19

Vi cete se sami unistiti – mrznja prema svakome ko nije Srbin ce vas na kraju unistiti