Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Jakupi sa dijasporom-iseljenicima na zvaničnom prijemu kod gradonačelnika grada Kirkleri

''Ova posjeta je bila izuzetno značajna jer je Opština Kirkleri pobratimska opština sa Opštinom Rožaje, a tokom sastanka su razmotrene brojne teme od međusobnog interesa, sa posebnim akcentom na investicijama u oblasti reciklaže'', saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, gospodin Arben Jakupi, prisustvovao je zvaničnom prijemu kod gradonačelnika Opštine Kirkleri, Mehmeta Kesimoglua.

“Ova posjeta je bila izuzetno značajna jer je Opština Kirkleri pobratimska opština sa Opštinom Rožaje, a tokom sastanka su razmotrene brojne teme od međusobnog interesa, sa posebnim akcentom na investicijama u oblasti reciklaže”, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Na sastanku je istaknuto da Opština Kirkleri ima postignut vrhunac u oblasti reciklaže, te da može pružiti značajnu podršku Crnoj Gori u razvoju ove važne sfere. Učesnici su saglasni da je ovo izvanredna prilika za ostvarivanje saradnje, koja će doneti korist i jednoj i drugoj strani.

“Opština Kirkleri broji 350,000 stanovnika, od kojih je 40 odsto porijeklom iz Crne Gore. Ova činjenica predstavlja nevjerojatan potencijal za uspešnu saradnju i međusobno obogaćivanje na različitim nivoima”, navodi se u saopštenju.

Jakupi i gradonačelnik Kesimoglu su se složili da će nastaviti razgovore i dalju saradnju kako bi ojačali veze između ove dvije pobratimske opštine i ostvarili konkretne koristi u oblasti reciklaže i drugim sektorima od međusobnog interesa.

“Ovaj susret predstavlja samo početak dugoročnog partnerstva i zajedničkog rada u cilju unapređenja ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Opštine Kirkleri”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve