Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Demić: Akcenat Uprave u narednom periodu biće promocija stvaralaštva naših iseljenika

Iz Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima kazali su da na sastanku je bilo riječi o mnogim temama, sa posebnim akcentom na saradnju u realizaciji projekata koji se odnose na promociju filmskog stvaralaštva naših iseljenika u Latinskoj Americi, kao i o drugim projektima koji imaju za cilj očuvanje identiteta, kulture i tradicije naših iseljenika u zemlji prijema

Akcenat Uprave u narednom periodu biće promocija stvaralaštva naših iseljenika. Umjetnost je najuniverzalniji jezik i to treba iskoristi, kazao je vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Erduan Demić. 

Demić je, kako je saopšteno iz Uprave, danas ugostio Alejandra Sugicha, istaknutog producenta, reditelja, pisca i izvršnog direktora kompanije Sula Entertainment, koji je crnogorskog porijekla.

Pratnja Sugichu bio je Ivan Ivanović.

Navodi se da sastanku su prisustvovali i v.d. pomoćnice direktora, Renata Gojković, kao i samostalni savjetnik i Zoran Đukanović.

Iz Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima kazali su da na sastanku je bilo riječi o mnogim temama, sa posebnim akcentom na saradnju u realizaciji projekata koji se odnose na promociju filmskog stvaralaštva naših iseljenika u Latinskoj Americi, kao i o drugim projektima koji imaju za cilj očuvanje identiteta, kulture i tradicije naših iseljenika u zemlji prijema.

“Cilj Uprave je da kontinuirano podržava pojedince u dijaspori koji kroz svoje projekte koriste puni potencijal za promociju kulture, tradicije i identiteta svoje matične države”, kazao je Demić izrazivši zahvalnost gostima na posjeti.

Posebno je naglasio da uspješni pojedinci iz dijaspore predstavljaju najbolje ambasadore zemlje i da potomci crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi posjeduju snažnu svijest o svom identitetu i visok stepen osjećaja pripadnosti Crnoj Gori.

“Akcenat Uprave u narednom periodu biće promocija stvaralaštva naših iseljenika. Umjetnost je najuniverzalniji jezik i to treba iskoristi”,  istakao je Demić.

Dodaje se da Sugich se zahvalio na prijemu i naglasio činjenicu da kroz svoje stvaralaštvo uvijek nastoji predstaviti svoju domovinu i porijeklo.

Takođe, kako ističu iz Uprave, istakao da je otvoren za sve vidove saradnje i izrazio želju da u budućnosti realizuje mnogo više projekata u saradnji sa čelnim institucijama Crne Gore.

V.d pomoćnice direktora, Renata Gojković, naglasila je značaj i brojnost crnogorske dijaspore u Latinskoj Americi, posebno žena, te izrazila želju za saradnjom sa ženama koje su visoko pozicionirane u državnim institucijama Latinske Amerike, kako bi doprinijele realizaciji projekata koji za cilj imaju unapređenje položaja žena u dijasapori i Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve