Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Generalni direktor USDI posjetio crnogorsku zajednicu u Elbasanu

Na otvaranju kancelarije prijatelje iz Crne Gore dočekao je počasni predsednik ovog udruženja Marinko Ćulafić i predstavnica crnogoraca Elbasana Meri Ala

Na poziv udruženja “Zajednica Crnogoraca u Albaniji“, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima (USDI) Crne Gore Arben Jakupi i savjetnik Zoran Đukanović danas su posjetili grad Elbasan. Ovaj poziv je upućen u okviru otvaranja po prvi put kancelarije Crnogorskog udruženja ZCGA u ovom gradu povodom pet godina osnivanje.

Na otvaranju kancelarije prijatelje iz Crne Gore dočekao je počasni predsednik ovog udruženja Marinko Ćulafić i predstavnica crnogoraca Elbasana Meri Ala (Hodrović). Tokom ove posjete Jakupi je biblioteci udruženja poklonio veliki broj knjiga o crnogorskoj istoriji i kulturi, te istakao da ono što radi Ćulafić i udruženje čiji je počasni predsjenik, nije ostalo nezapaženo te da će u Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima uvijek imati partnera za sve projekte koji su od značaja za našu dijasporu u Albaniji.

Čulafić se sa svoje strane zahvalio direktoru USDI-a i Đukanoviću na posjeti i na dosadašnjoj podršci i saradnji sa nadom da će se ona nastaviti i ubuduće. Takođe, prijatelje iz Crne Gore i predstavnike udruženja u srdačnom susretu dočekao je gradonačelnik grada Elbasana Gledian Latja, koji je istakao značaj crnogorske zajednice i udruženja ZCGA kao mosta između naša dva naroda. Posjeta predstavnika USDI-a završena je posjetom manastiru Svetog Vladimira Dukljanskog u selu Šijon u Elbasanu, gdje ih je ljubazno primio sveštenik manastira otac Irine Gega.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve