Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Jakić: Sve ide u pravcu da se nasilno preuzme vlast u Šavniku, vidjećemo da li će MJU uspjeti da se odupre pritiscima

''Pokušavaju da pravnom imaginacijom dođu do bilo čega na što bi se mogli osloniti da dođe do prinudne uprave. Naravno to ne postoji, mogu pribjeći samo pravnom nasilju'', rekao je Jakić

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić u razgovoru za Antenu M kaže da je lokalni parlament u Šavniku ispunio sve zahtjeve Vlade Crne Gore, ali da Vlada pored svega toga pokušava da uvede prinudnu upravu u opštini Šavnik.

Portal CdM objavio je nezvanična saznanja da Vlada uvodi prinudnu upravu u Šavniku i Andrijevici.

Jakić međutim za Antenu M kaže da oni nemaju takvu informaciju.

“Ono što vidimo iz daljih reakcija, izjava kako ministra tako i državnog sekretara, je da su oni pod jakim političkim pritiskom određenih političkih struktura koje žele da dođu na vlast u Šavniku bez izbora. Da i dalje teže prinudnoj upravi. Odnosno, i pored svega pokušavaju da nađu neki način kako bi uveli prinudnu upravu. Pokušavaju da pravnom imaginacijom dođu do bilo čega na što bi se mogli osloniti da dođe do prinudne uprave. Naravno to ne postoji, mogu pribjeći samo pravnom nasilju”, rekao je Jakić.

Podsjeća da postoji više opština u Crnoj Gori koje nemaju strateški plan.

“Podsjetiću i njih i sve građane Crne Gore da postoji više opština u Crnoj Gori koje nemaju strateški plan. Interesantno pitanje za Vladu i resorno ministarstvo, zašto nije pokrenuto za druge opštine to pitanje. Da li će biti pokrenuto ili da li im se na ovaj način omogućava rok da otklone taj nedostatak drugačije nego što je to dato nama. Drugo pitanje je na osnovu čega sada Vlada ulazi u ispitivanje zakonitosti i ustavnosti odluka koje donosi lokalni parlament, kad je izričitim članom 183 i 184 Zakona o lokalnoj samoupravi precizirano da ukoliko Vlada smatra da odluke Skupštine nijesu u skladu sa Ustavom i Zakonom to je pitanje za Ustavni sud koji će dati ocjenu ustavnosti i zakonitosti. Čini mi se da ide sve u tom pravcu da se sprovede na silu prinudna uprava odnosno da se nasilno preuzme vlast u Šavniku. Ostalo je još koji dan da vidimo da li će Ministarstvo javne uprave uspjeti da se odupre tim pritiscima”, objašnjava Jakić.

Kako navodi, dešavanja u Švniku su politička volja predsjednika Skupštine Andrije Mandića i njegove koalicije.

“Oni žele nasilno da dođu na vlast i to je jasno”, rekao je Jakić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve