Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Jakić: Pitanje Šavnika rješavati uz politički dijalog, ostaću predsjednik opštine

Jakić tvrdi da država po pitanju Šavnika nije uradila ništa što je do njenih nadležnosti

Pitanje Šavnika ne može se rješavati kroz prinudnu upravu, već kroz politički dijalog ili reformu, ocijenio je predsjednik ove opštine Jugoslav Jakić u emisiji “Tamo i natrag” na A plus televiziji.

Jakić tvrdi da se u prethodnom periodu vodila negativna kampanja protiv DPS-a i lokalne uprave u Šavniku.

“Ipak, uprkos tome uspijevamo da predstavimo pozitivne stvari i potencijal koji cijela opština ima. Nikad nismo imali veći budžet, oko četiri miliona eura, u kasi trenutno imamo dva miliona eura. Ne dugujemo nijednog centa. Sve je to moglo bolje i efikasnije da smo završili izborni proces i da nismo meta brojnih nasrtaja”, kazao je on.

Jakić tvrdi da država po pitanju Šavnika nije uradila ništa što je do njenih nadležnosti.

“Iz naše političke konkurencije svakodnevno najavljuju da mi izvršavamo krivična djela i poručuju da neće dozvoliti izborni proces. Lomili su biračke kutije, upadali na biračka mjesta, lomili inventar, a policije ni na vidiku. Da li je li to jasan signal državi da reaguje? Država nije reagovala, policija nije reagovala. Kada naša politička konkurencija nije mogla da nas pobijedi na političkom terenu, krenuli su sa opstrukcijama. Htjeli su da građanima dokažu da smo loši i nesposobni”, poručio je Jakić.

Jakić poručuje da je i dalje predsjednik opštine i da će to i ostati, jer građani tako žele.

“Očekujem da će se završiti izborni proces i nadam se da će država smoći snage da pokaže autoritet u društvu i da omoguće građanima Šavnika da ostvare svoje biračko pravo”, zaključio je Jakić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve