Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Izbore će posmatrati 23 ENEMO tima

ENEMO je, kako je saopšteno, dodatno angažovao osam dugoročnih posmatrača (LTOs) raspoređenih u četiri tima širom zemlje

U okviru parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji će se održati sjutra Evropska mreža organizacija za posmatranje izbora ENEMO akreditovala je ukupno sedam eksperata Glavnog tima sa sjedištem u Podgorici.

foto ENEMO

ENEMO je, kako je saopšteno, dodatno angažovao osam dugoročnih posmatrača (LTOs) raspoređenih u četiri tima širom zemlje.

“ENEMO međunarodna misija za posmatranje izbora dobila je pojačanje od 38 kratkoročnih posmatrača (STOs) raspoređenih u višenacionalnim timovima od po dva člana, koji će nadgledati otvaranje biračkih mjesta, glasanje i postupak prebrojavanja glasova tokom izbornog dana”, kazali su iz ENEMO-a.

Kako je saopšteno, kratkoročni posmatrači stigli su u petak, kada je i održan trening gdje su upoznati sa svojim zadacima, ulogom i obavezama u pogledu posmatranja biračkih mjesta tokom izbornog dana.

“ENEMO će imati ukupno 23 tima koji će posmatrati izborni proces tokom izbornog dana. Pored toga, šef ENEMO misije, Đanluka Pasareli, nagledaće u nedjelju određeni broj biračkih mjesta”, navodi se u saopštnju.

ENEMO međunarodna posmatračka misija Parlamentarnih izbora u Crnoj Gori zakazanih za 30. avgust 2020. godine finansirana je od strane Nacionalnog Demokratskog Instituta (NDI) i Nacionalne Zadužbine za Demokratiju (NED).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve