Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović: Virus pobjeđuju pravila, a ne tamjan

Koronavirus ne pobjeđuje tamjan, već pravila koja nameću struka i nauka, ocijenila je predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović i apelovala na sve građane da se u vrijeme praznika pridržavaju mjera koje su propisale nadležne institucije

Koronavirus ne pobjeđuje tamjan, već pravila koja nameću struka i nauka, ocijenila je predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović i apelovala na sve građane da se u vrijeme praznika pridržavaju mjera koje su propisale nadležne institucije.

Anđela Ivanović

„Ne dozvolite da ugrozite svoje bližnje i sebe. Pravo na zdrav život je prioritet svakog čovjeka i osnov je za ostvarivanje svih drugih prava koja mu se garantuju u demokratskom društvu“, poručila je Ivanović.

Kako je kazala, građane ovih dana ne spašava demokratija, već naprotiv – čelična disciplina i poštovanje pravila i ograničenja koja su dijelom i suprotna onome što garantuje demokratija.

„Ograničava se naša sloboda kretanja, promijenjena su nam pravila dnevnog funkcionisanja, šetamo sa dodacima koje prije samo par mjeseci nijesmo mogli zamisliti kao neophodan asesoar“, navela je Ivanović u saopštenju.

Ona je čestitala građankama i građanima Tuzi koji su uspjeli da izdrže karantin i izolaciju, i sada putem oporavka polako ublažavaju mjere koje su uvedene toj opštini.

„Čestitamo, vi ste za primjer svima u Crnoj Gori kako se mogu zajednički i bez izuzetka poštovati vrlo stroga ograničenje i na kraju biti pobjednik“, kazala je Ivanović.

Ona je naglasila da Covid -19 ne pobjeđjuje tamjan, već pravila koja nameće struka i nauka, i dodala da „od onih za koje je napisano u svetim knjigama da moraju biti dobri i jednaki prema svima“ očekuje da se u tom duhu i ponašaju, i da ne dovode u opasnost nijednog čovjeka, ma kako se on zvao i izjašnjavao.

„Ne zavodite crnogorske građane pričom o vjeri, falsifikovanjem istorije i srednjovjekovnim zabludama. Vaše istine se potvrđuju presudama u Strazburu u korist države“, rekla je Ivanović.

U Crnogorskoj, kako je navela, vjeruju da svi razumiju da sada nije vrijeme za dijeljenja i neprihvatanje pravila, jer su svi jednako ugroženi.

„Političko–vjeske sukobe ostavite za neka bolja vremena ili ih u ovom teškom vremenu za sve nas konačno pravezađite“, poručila je Ivanović.

Ona je pozvala građanke i građane Crne Gore iskoriste ovo vrijeme za porodicu.

„I svaki dan proveden u tom okruženju neka prođe u miru i slozi, neka bude kao praznik“, dodala je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve