Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: SNP Kotor neće prisustvovati ponovnom vjenčanju SDP-a i DPS-a

Odbornici SNP-a Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine opštine Kotor na čijem je dnevnom redu smjena predsjednika opštine Vladimira Jokića i ponovno vjenčavanje starih partnera SDP i DPS.

Prenosimo saopštenje Ivanovića u cjelosti

“Ostavićemo danas SDP-u i DPS-u da uživaju što mogu ponovo da obznane svoju vezu koju nikad nisu ni prekidali.

Podsjećamo da je ta veza bila neraskidiva u proljeće 2016. godine kada smo mi inicirali smjenu tadašnjeg DPS-ovog predssjednika opštine dr Aleksandra Stijepčevića.

Tada je SDP glumio opozicioju na državnom nivou, a na lokalnom dobro čuvao vlast sa DPS-om i  odbio naš zahtjev da podrži smjenu DPS-ovog gradonačelinika.

Sada, tri godine kasnije opet SDP na državnom nivou glumi opoziciju, a u Kotoru sa DPS-om ruši opozicionog predsjednika i opozicionu vlast.

Pojedinačni lični i politički interesi Ranka Krivokapića i Željka Aprcovića (i s njima povezanih lica) bili su i ostali jedini kriterijum kojim se rukovode kada je Kotor u pitanju.

Zato smo posebno ponosni na činjenicu da smo dobijanjem koncesije za „Luku Kotor“ napravili jedini veliki i ozbiljan poduhvat ove vlasti kojim je  dugoročno riješen rizik od milonskog gubitka opštinske imovine i ugrožavanja interesa opštine Kotor i njenih građana.

Usput smo „neplanirano“ ogolili sve velike političke igre i lične kombinacije pojedinaca koje su se igrale oko „Luke Kotor“.

Krivokapiću poručujemo da je on zadnji u Kotoru koji može da pominje UNESCO, a Aprcoviću savjetujemo da pazi da mu zbog intezivne komunikacije s Krivokapićem ne omakne da na nekom od tekućih sastanaku mjesnih odbora DPS-a predloži Ranka za neku funkciju u OO DPS Kotor.

Građane opštine Kotor, ali i crnogorsku javnost podsjećamo da smo prilikom formiranja vlasti u Kotoru nakon izbora 2016.godine, upozoravali sve koalicione partnere na faktor rizika – SDP.

Vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu, SDP je na djelu pokazao da su u vlast ušli da bi protiv nje radili iznutra i iz njima najvažnije pozicije-fotelja”, kaže se u saopštenju koje potpisuje dr Branko Baćo Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve