Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović – Mijatović: Crna Gora pozitivan primjer u procesu EU integracije

Iz resora su naveli da tokom susreta ukazano je na značaj aktivnosti komesarke na planu zaštite i unapređenja ljudskih prava najranjivijih grupa, te podršku aktivnostima u oblastima slobode medija, zaštite životne sredine i rodne ravnopravnosti

Crna Gora predstavlja pozitivan primjer u procesu integracije u Evropsku uniju. Prepoznata je kao građanska država koja baštini vrijednosti multietničkog i multikulturalnog sklada, ocjena je današnjeg susreta ministra vanjskih poslova (MVP) Filipa Ivanovića sa komesarkom za ljudska prava Savjeta Evrope Dunjom Mijatović. 

Iz resora su naveli da tokom susreta ukazano je na značaj aktivnosti komesarke na planu zaštite i unapređenja ljudskih prava najranjivijih grupa, te podršku aktivnostima u oblastima slobode medija, zaštite životne sredine i rodne ravnopravnosti.

S tim u vezi, iz MVP su naveli da ministar je kazao da je podrška Savjeta Evrope u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma važna, kao i da saradnja na planu afirmacije poštovanja i zaštite ljudskih prava istovremeno doprinosi i napretku Crne Gore na evropskom putu.

Foto: MVP

Iz MVP su naveli da Ivanović je održao sastanak  i sa direktorom Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) Konstantinom-Mihailom Grigoriem.

U razgovoru sa direktorom RACVIAC-a Konstantinom-Mihailom Grigoriem, Ivanović je istakao da će Crna Gora, kao kredibilna članica NATO-a i zemlja koja je snažno posvećena unaprjeđenju saradnje i očuvanju stabilnosti regiona, “nastaviti da radi zajedno sa RACVIAC-om na podsticanju dijaloga i jačanju sigurnosti na regionalnom i globalnom nivou”.

Sagovornici su se osvrnuli i na izmijenjene geopolitičke prilike i napore RACVIAC-a da doprinese izgradnji povjerenja i jačanju partnerstava, kao preduslova za prevazilaženje rastućih kriza i realizaciju strateških ciljeva ove organizacije, zaključuju iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.03.2024-20:49 20:49

Cista laz..da kod nas vlada demokratija..naprotiv–progon slobodne rijeci..jedino srbijanci mogu da rade sto rade..vlada Haos..i progon..