Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Postoji interes da Katar intenzivira saradnju sa Crnom Gorom

Ivanović je upoznao sagovornika sa ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, naglasivši posvećenost jačanju bilateralnih veza i snaženju prisustva na multilateralnom planu

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa ministrom za vakuf i islamska pitanja Države Katar Ganemom bin Šahin bin Ganem Al Ganimom, koji boravi u posjeti Crnoj Gori. Sagovornici su ocijenili da postoji obostrana zainteresovanost za unaprjeđenje bilateralnih odnosa, te da je današnja posjeta Crnoj Gori prilika za definisanje koraka u cilju daljeg intenziviranja dijaloga u oblastima od zajedničkog interesa.

Ivanović je upoznao sagovornika sa ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, naglasivši posvećenost jačanju bilateralnih veza i snaženju prisustva na multilateralnom planu.

“Istakao je da posebno cijenimo katarske inicijative usmjerene na razvoj i realizaciju turističkih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, koji bi doprinijeli afirmaciji naše zemlje kao atraktivne destinacije za investiciona ulaganja na bliskoistočnom tržištu”, navodi se u saopštenju.

Ministar Al Ghanim je kazao da su u fokusu njihovog interesovanja upravo oblasti turizma, obrazovanja, zdravlja i kulture, koje su ujedno i temelj za sveukupni razvoj, sigurnost i snažnije prisustvo na međunarodnom planu.

“Kazao da postoji interes da se saradnja sa Crnom Gorom intenzivira, istakavši da važnu sponu u odnosima predstavlja i Islamska zajednica Crne Gore, sa kojom uspješno sarađuju”, dodaje se.

Ministar Ivanović je ocijenio da je saradnja državnih institucija sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori veoma dobra i konstruktivna, te ukazao na multietnički i multivjerski karakter crnogorskog društva i posvećenost očuvanju i razvoju odnosa sa svim vjerskim zajednicama.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i aktuelnim globalnim kretanjima i istakli neophodnost zajedničkog doprinosa svih aktera uspostavljanju trajnog mira na Bliskom istoku.

Takođe, bilo je riječi i o veoma dobroj saradnji Crne Gore i Katara na multilateralnom planu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve