Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Matica crnogorska okupila najuspješnije na konkursu ”Zemlja od bisera”: Dodijeljene nagrade talentovanim osnovcima i srednjoškolcima

Posebno svečano je bilo u Herceg Novom gdje je konkurs organizovan u tri kategorije, te okupio preko 300 mladih literata, slikara i muzičara, pa su nagrade dodjeljivane dva dana za redom

Osnovcima i srednjoškolcima koji su bili najuspješniji na konkursu Matice crnogorske povodom Dana nezavisnosti u šest gradova, na temu „Zemlja od bisera“, proteklog vikenda dodijeljene su nagrade, saopšteno je iz Matice.

Posebno svečano je bilo u Herceg Novom gdje je konkurs organizovan u tri kategorije, te okupio preko 300 mladih literata, slikara i muzičara, pa su nagrade dodjeljivane dva dana za redom.

Konkursi tamošnjeg Ogranka Matice crnogorske su već tradicionalni, a za njihovu uspješnu organizaciju je zaslužna Jovanka Veljović sekretarka Ogranka Matice crnogorske u ovom gradu.

Predsjednica Ogranka Matice crnogorske u Nikšiću Jasmina Nikčević je, prije dodjela nagrada u biblioteci „Njegoš“ u Nikšiću, zahvalila svim učenicima i njihovim mentorima na učešću, navodi se u saopštenju Matice.

“Hvala vam što ste pokazali kako se zapravo iskazuje ljubav prema domovini: i čašću, i znanjem, i lijepim vaspitanjem i vašom velikom inspiracijom, a to je zaista pružila „Zemlja od bisera“, ona, kažu malena, al’ mala nije, prelijepa Crna Gora”, rekla je Nikčević i naglasila da konkurs nije samo uoči Dana nezavisnosti, već i uoči godišnjice osnivanja Matice crnogorske, 22. maja 1993. godine.

U Podgorici, Šavniku, Cetinju i Beranama je, kao i u Nikšiću, konkurs organizovan prvi put. Cetinjski učenici su posebno bili aktivni u kategoriji likovnih radova.

“Na Cetinju imamo specijalizovanu školu za likovnu djelatnost, pa je iz te oblasti na konkurs posebno pristiglo dosta lijepih radova. Naša djeca su nadarena, tako da smo imali i odličnih literarnih sastava. Vjerujem da ćemo nastaviti s ovom aktivnošću, iz godine u godinu obogaćivati je i biti sve bolji”, rekao je tim povodom likovni umjetnik Luka Lagator, predsjednik Ogranka Matice crnogorske na Cetinju za Radio Cetinje.

Nagrade u Podgorici učenicima su uručili književnik Boris Đurović i koordinatorka nadmetanja za Podgoricu Jelena Orlandić Medojević, koji su bili i članovi žirija.

U Beranama je nagrađene učenike dočekao sekretar Ogranka Jovan Mališić, a u Šavniku Žana Karadžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
20.05.2024-13:43 13:43

Svaka cast Gospodo. Respekt.