Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Potreban nam je kredibilan popis, u kojem će svi učestvovati kako bi rezultat bio realan prikaz stanja u CG

Ibrahimović je rekao da je popis važan i za dobijanje podataka o mnogim drugim važnim pitanjima, a vezana su za ekonomiju, privredu, poljoprivredu, broj stanovnika, obrazovanje, zaposlenost, starost, migracije

Kao nacionalnoj partiji koja se bavi i pitanjem sistematski dugo zatirane nacionalne svijesti i identiteta Bošnjaka u Crnoj Gori, veoma nam je važno održavanje popisa, jer smatramo da je u periodu između dva popisa nacionalna i identitetska svijest Bošnjaka značajno sazrela, kazao je lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, koji je danas potpisao Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva i domaćinstava.

Ibrahimović je rekao da je popis važan i za dobijanje podataka o mnogim drugim važnim pitanjima, a vezana su za ekonomiju, privredu, poljoprivredu, broj stanovnika, obrazovanje, zaposlenost, starost, migracije.

Ovi podaci, ističe on, neophodni su za kreiranje razvojnih politika, posebno u nerazvijenim područjima u kojima uglavnom žive Bošnjaci i koja su najviše pogođena migracijama.

– Za sve ovo potreban nam je kredibilan popis, u kojem će svi učestvovati, kako bi rezultat bio realan prikaz stanja u Crnoj Gori. Ispunjenjem uslova iz sporazuma koji sam danas potpisao, na minimum se svode mogućnosti manipulisanja pri prikupljanju, unošenju, obradi i objavljivanju podataka. Stoga, apel svim političkim partijama, Vladi, lokalnim upravama i svim drugim akterima ovog procesa, da pokažu zrelost i odgovornost i posvećeno učestvuju u radu na ispunjenju uslova iz sporazuma, a zatim i u samom popisu, te da ovo pitanje dodatno ne politizuju – zaključio je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Velicanstveni
21.11.2023-19:36 19:36

Tebe jedino zanima koliko ima Bosnjaka , Bosanaca, Crnogoraca muslimana i vjernika islamske vjere a sto se tice jezicine nije ni vazno , valjda knjizevni YU. Izmedju takvih i SR S nikakve razlike. .