Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Ponovno pokretanje procedure za popunjavanje Ustavnog suda i raspisivanje izbora put za izlazak iz aktuelne krize

On je saopštio da su izaslanici tih zemalja dali punu podršku politici BS-a

Saglasili smo se i da je ponovno pokretanje procedure za popunjavanje Ustavnog suda, kroz odgovoran dijalog, i raspisivanje izbora najbolji put za izlazak iz aktuelne krize kao i da je Zapadni Balkan, a posebno Crnoj Gori, mjesto u euroatlanskoj zajednici razvijenih država, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS)  Ervin Ibrahimović nakon današnjeg susreta sa izaslanicima Njemačke i Velike Britanije za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom i Stjuartom Pičom.

“Visoka saglasnost stavova u pogledu neophodnosti hitnog iznalaženja rješenja za izlazak iz političke i institucionalne krize, posebno u kontekstu aktuelnog geopolitičkog trenutka i pokušaja skretanja Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana sa euroatlanakog puta. Saglasili smo se i da je ponovno pokretanje procedure za popunjavanje Ustavnog suda, kroz odgovoran dijalog, i raspisivanje izbora najbolji put za izlazak iz aktuelne krize kao i da je Zapadni Balkan, a posebno Crnoj Gori, mjesto u euroatlanskoj zajednici razvijenih država”, kazao je Ibrahimović.

On je saopštio da su izaslanici tih zemalja dali punu podršku politici BS-a.

“Uvažene goste upoznao sam i sa stanjem u oblasti manjinskih prava u Crnoj Gori i zabrinutišću činjenicom da su imenovanja u sudstvu i tužilaštvu u posljednje dvije godine zaobišla manjinske narode. Sagovornici su dali punu podršku politici BS kao evropskoj politici razuma i dijaloga”, kazao je Ibrahimović.

Sastanku su, kako se navodi, prisustvovali i ambasadorka V.Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks i Kristof Baung iz ambasade Njemačke u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve