Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Huter: Nepoznavanjem protokola i amaterizmom, Milatovićev kabinet bruka Crnu Goru

''U trenutku kada se informacija o prisustvu najvišeg ukrajinskog zvaničnika držala u tajnosti, Milatovićev kabinet je gotovo neđelju dana prije susreta izdao saopštenje i tako čitavom svijetu otkrio đe i kad će se ukrajinski predsjednik, inače osoba veoma ugrožene bezbjednosti, pojaviti''

Neiskustvo Milatovićevog kabineta, nestručnost njegovih savjetnika i njihovo nepoznavanje protokola i bezbjednosnih normi, poprima sve veće razmjere i bruka Crnu Goru po svijetu, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter.

“Po riječima predsjednika Srbije, amaterizam koji vlada u Milatovićevom kabinetu prijetio je da ugrozi i bezbjednost ukrajinskog predsjednika Zelenskog. U trenutku kada se informacija o prisustvu najvišeg ukrajinskog zvaničnika držala u tajnosti, Milatovićev kabinet je gotovo neđelju dana prije susreta izdao saopštenje i tako čitavom svijetu otkrio đe i kad će se ukrajinski predsjednik, inače osoba veoma ugrožene bezbjednosti, pojaviti”, saopštio je Huter.

Takvom amaterizmu se, kaže, “narugao čak i Aleksandar Vučić“.

“Iako je Milatović prema njemu uviđavan i pokazuje bojazan čak i da reaguje na neprimjerene i prijeteće izjave koje stižu iz redova Vučićeve partije”, dodao je funkcioner DPS-a.

On očekuje da se Milatovićev kabinet izjasni povodom ovog protokolarnog i bezbjednosnog “skandala”.

“Nažalost nije im prvi po redu, za ovo kratko vrijeme prisustvovali smo raznim gafovima iz te institucije, ali ovaj posljednji od Crne Gore pravi neozbiljnu državu koja ne poštuje osnovne bezbjednosne preporuke i dovodi u pitanje život predsjednika druge države”, poručio je Huter.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
22.08.2023-17:17 17:17

Svaka cast Gospodine! Respekt!