Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Hil se promovisao u potrčka kriminalno-autokratskog Vučićevog režima!

Iako je svima već jasno da su kriminalno-terorističke grupe predvođene potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, odgovorne za krvoproliće na sjeveru Kosova koje se desilo u neđelju, Hil i dalje realtivizuje čitavu situaciju i izbjegava da uopšte pomene svog intimusa, predsjednika Srbije

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil svojom posljednjom izjavom promovisao se u otvorenog potrčka srpskog autokrate Aleksandra Vučića i njegovog kriminalnog režima!

Iako je svima već jasno da su kriminalno-terorističke grupe predvođene potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, odgovorne za krvoproliće na sjeveru Kosova koje se desilo u neđelju, Hil i dalje realtivizuje čitavu situaciju i izbjegava da uopšte pomene svog intimusa, predsjednika Srbije. Američki ambasador i dalje ne želi da prestane da povlađuje Vučiću iako je Radojičić osoba sa crne liste SAD i Ujedinjenog Kraljevstva i bliski saradnik predsjednika Srbije i njegovog SNS-a.

Hil je juče u Beogradu izjavio da je eskalacija nasilja u Banjskoj na Kosovu „tragičan događaj“ i da se razmatraju dalji koraci.

Ričard Holbruk, od koga je Hil učio diplomatski zanat, se sada prevrće u grobu

„Svi moramo da osudimo ubistvo člana kosovske policije i uvijek žalimo za gubitkom života, ali moramo da nastavimo sa političkim procesom. Odvijaju se procesi kako da se podstakne dijalog“, rekao je Hil juče na javnoj debati „Promenjeno geopolitičko okruženje i izazovi međunarodnom pravnom poretku“. Pri tom je po ko zna koji put ”zaboravio” da makar pomene odgovornost autokratsko-kriminalnog režima u Beogradu na čelu sa njegovim intimusom Vučićem.

Hil je rekao i da diplomatski proces mora da bude ojačan u narednim danima i nedeljama.

„Ova situacija je tretirana veoma ozbiljno i odvijaju se brojni razgovori koje dalje korake treba preduzeti“, poručio je Hil u još jednoj demagoškoj epizodi povlađivanja Vučićevom režimu.

Portal Aktuelno prije nedelju dana postavio je, sada se čini proročko pitanje – da li će zapadna, prije svega američka diplomatija predvođena Kristoferom Hilom biti spremna da ode toliko dalako i bude odgovorna za ponavljanje scenarija iz 90-ih u Regionu?

Juče smo definitivno dobili odgovor, jer je Hilovo nevješto demagoško izvlačenje jednostavno postalo bijedno, a jasno je da će podržavati Vučića čak i ako srpski autokrata krene u rat.

”Mali, pođi do prodavnice i kupi mi pola kila parizera, gajbu piva, toalet papir i sebi jedan smoki. Vrati mi kusur”

Kako smo pisali, koketiranje američke diplomatije predvođene Hilom i povlađivanje autokratskom režimu Aleksandra Vučića, i pored eksplicitnih upozorenja koje su dolazile direktno iz Vašingtona i Brisela, može skupo da košta Region.

Nedavno pismo koje je potpisalo čak 54 evropskih i američkih poslanika u kojem se kritikuje blagi pristup Zapada prema Beogradu, ”ribanje” na sjednici Senatskog odbora, pisanje eminentnih američkih i britanskih medija, upozorenja istaknutih profesora, samo su neki od javnih indikatora da je diplomatska mreža SAD u regionu trebala da zauzme daleko čvršću politiku prema Vučiću.

Ali umjesto jasnih poruka srpskom autokrati da je njegova ratnohuškačka, hegemonistička politika prema susjedima neprihvatljiva jer može da odvede samo u konflikt i sukobe, od američke diplomatije predvođene Kristoferom Hilom, Vučić izgleda, dobija punu podršku za svoje destabilizatorske projekte.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Qrta
27.09.2023-07:33 07:33

ajde….. bas sam se slatkp osmejao na ovaj tekst.

SuperHik
27.09.2023-07:56 07:56

”Mali, pođi do prodavnice i kupi mi pola kila parizera, gajbu piva, toalet papir i sebi jedan smoki. Vrati mi kusur” — Ahahaha,

SuperHik
27.09.2023-11:14 11:14
Reply to  SuperHik

Tako razgovara sa vama nato pudlicama koji se šlihtate stranim ambasadama i koji ne smete da im se suprotstavite.

Lea
27.09.2023-14:08 14:08

Sta se cudite ,sjetite se vi koji pamtite to vrijeme , 15 godina vrsljanja nacinalistickih ispada , na kraju krvoprolica , i tek onda medvedja usluga , i znamo kako je sve islo , a mi ocigledno nijesmo daleko da nam se ocita jos jedna lekcija