Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Helikopterski okupatorski desant Porfirija i Joanikija na Cetinje i montirani progon Veljovića

Bio sam obični demonstrant sa skupinom na trgu juče pred zoru na Cetinju i lično tvrdim da Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović lazu da je bio napad na policiju. Još je veća brutalna Abazovićeva laž da je na policiju na trgu bačen Molotovljev koktel. Bile su to mirne ustavne i zakonske demonstaracije a mi na trgu juče nijesmo napali policiju no policija nas je zasula suzavcima, šok bombama, gumenim mecima itd.

Piše: Novak Adžić

Upotreba helikoptera Ministarstva odbrane postojeće vazalske Vlade Crne Gore da, prevarno ( i nezapamćeno u našoj istoriji, kako je učinjeno), dopremaju i otpremaju, dovoze i odvoze, patrijarha crkve Srbije g. PORFIRIJA i njegovog namjesnika u Crnoj Gori JOANIKIJA, zaslužuje svaku javnu osudu, iz pravnih, ustavnih i zakonskih, moralnih, patriotskih, nacionalnih i građanskih, istorijskih i političkih razloga.

To je bilo nasilje i bruka za njih nasilnike i agresore na Crnu Goru, Crnogorke i Crnogorce, Cetinje, Cetinjanke i Cetinjane, oba pola jednako, koje smo svi vidjeli, lično doživjeli. Dakako, mi koji smo juče (a i danima ranije) bili na Cetinju i pokazali otpor tome okupacinom i asimilatorskom zlu.

To sto se juče zbilo, na sraman i beščasan način, u okupacinom velikosrpkom režimsko-klero nacionalističkom desantu na Cetinje; u nasilnom tzv. “ustoličenju”, bez zakonite odluke nadležnih državnih organa i bez uvođenja vanrednog stanja, makar na dijelu državne tetitorije, je jasna povreda Ustava i zakona i zloupotreba službenih ovlašćenja počinjena od strane ministarke Odbrane u Vladi Crne Gore g. Injac. I policijskih organa koji su juče terorisali i to brutalno i bespravno Cetinje i okupljene demonstante.

S potpisom i odobrenjem revnosne i marionetske ministarke Injac su juče efektivi Vojske Crne Gore, odnosno, Vojska Crne Gore (helikopteri i ljudstvo) eklatantno pravno zloupotrijebljeni u političke velikosrpske svrhe.

Ovo je bila, suštinski, o upotrebi helikoptera je riječ, koje, inače, MUP Crne Gore kao sredstva i efektive, posjeduje i koristi, nezavisno i posebno u odnosu na Ministarstvo odbrane, primarna i zakonska nadležnost MUP-a Crne Gore i Uprave policije i njihovih organa odlučivanja. A ne Ministarstva odbrane i g. ministarke Olivere Injac, odnosno, ovo je flagrantno kršenje Ustava i Zakona od strane Vlade i resora kojim g. Injac upravlja.

Jer su upotrijebljeni, nezakonito, vanpravno, arbitrerno, vojni a ne policijski helikopteri i jer je g. Injac preuzela, bespravno, nadležno ovlašćenja ministra MUP-a g. Sekulovića i resora kojim ministar Sekulović rukovodi.

Dalje, za ovo je, logički i osnovano iznosim mišljenje, dao nalog podređenoj ministarki, sramotni i izdajnički premijer Crne Gore g. Zdravko Krivokapić i od njega još, ako ima kud, sramotniji izdajnik vicepremijer Dritan Abazović.

Oni su, u dogovoru, saglasnosti itd, ministrici odbrane dali nalog da potpiše akt o upotrebi vojnih helikoptera Vojske Crne Gore za operacije i djelovanje koje su zakonski i na druge načine nadležnost MUP-a i Uprave policije Crne Gore, a ne Ministarstva odbane.

Ministrica Olivera Injac je, po mom sudu, antizakonito potpisala nalog, ne znam da li usmeni, ili pisani, dobijen od strane Zdravka Krivokapića ili Dritana Abazovića o upotrebi helikoptera Vojske Crne Gore i to je, po meni, grubo kršenje zakona i predstavlja bice krivičnog djela u sticaju.

Odnosno to je bila klasična, očigledna, uzurpacija nadležnosti MUP-a Crne Gore, jer pokvareni, nasilnički, odnosno, okupatorski desant na Cetinje helikopterskog letećeg dvojca Porfirija i Joanikija 2, i oružanih snaga vojno-policijskih domaće i strane države, koji su ih dopremili i sprovodili, dogodio se nezakonito i pod okriljem Ministarstva odbrane i ministrice Injac. Ona je time prekršila brojne zakone samo da udovolji okupatorskom i osvajačkom naumu crkve Srbije i Vučića, te kvislinške vrhuske, premijera i vicepremijera Vlade Crne Gore, a u naumu okupacje Crne Gore i terorizmu prema Cetinju, Cetinjanjkama i Cetinjanima, prema, prevashodno, Crnoj Gori, Crnogorkama i Crnogorcima.

Jer je crnogorske patriote, oba pola, protestante protiv nasilnog ustoličenja nedostojnog Jovana Mićovića u Cetinjskom manastiru, (a neposredni sam učesnik protesta na Cetinju svo vrijeme), policija je grubo i bespravno napala suzavcima, šok bombama, itd, i to bez zakonskog razloga i povoda i primijenila nezakonitu silu, prvo na trgu kralja Nikole na Cetinju pred zoru 5. septembra 2021, a onda kasnije širom Cetinja, u svojoj obijesti. Učesnik sam tih događaja i to odgovorno tvrdim, jer znam što je bilo.

Takođe, gnusna je laž g. Z. Krivokapića i Abazovića da je na Gradskom trgu na Cetinju bilo od naše strane upotrebe sile prema policijskoj blokadi na potezu dvora Kralja Nikole i zgrade nekadašnjeg srpskog poslanstva u Kraljevini Crnoj Gori. Odvratna laž.

Bio sam obični demonstrant sa skupinom na trgu juče pred zoru na Cetinju i lično tvrdim da Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović lazu da je bio napad na policiju. Još je veća brutalna Abazovićeva laž da je na policiju na trgu bačen Molotovljev koktel. Bile su to mirne ustavne i zakonske demonstaracije a mi na trgu juče nijesmo napali policiju no policija nas je zasula suzavcima, šok bombama, gumenim mecima itd. Mnogi su povrijeđeni od brutalnog i ničim izazvanog nasilnog napada na nas dmonstranata kad još nije ni svanulo 5. septetmbra 2021. I to na Trgu Kralja Nikole. Te je besoravnim nasiljem policije na trgu i Ranko Krivokapić, a ugroženi su bili naši životi zasipanjem užasne količine suzavaca i drugih hemijskih sredstava.

I laž je da je časni i hrabri viteški crnogorski patriota gospodin Veselin Veljović napao policijske snage lično. Naprotiv, niti je izvršio napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Ko ima kompletni snimak svega što se zbivalo jasno će znati da je on namjerno i ciljano bespravno privreden. Niti je g. Veljović pokušao bilo kakav teroristićki akt, nit akt napada na ustavno uređenje Crne Gore, niti državni udar, što otvoreno laže aktuelni izdajnički i marionetski režim u Crnoj Gori i njegovi mediji, lažaviji više nego i sam režim što je. Niti je gospodin Veljović nas okupljene uopšte pozivao na otpor, niti je, a spreman sam javno da svjedočim, u bilo kom smislu, učinio išta što bi predstavljalo čak ni prekršajnu odgovornost, a kamo li biće bilo kog krivičnog djela, po KZCG.

I na kraju, apelujem na sve časne Crnogorce, legaliste, patriote da pokrenemo javnu akciju i sačinimo peticiju u odbrani gospodina dr Veselina Veljovića i protestujemo protiv njegovog pritvaranja i lažnih javnih i drugih optužbi koje mu se svjesno i planski podmeću. Jer činjenice su relevantne i odlučujuće, a ne montirana hapšenja, pritvaranja i politička hajka.

Zato sloboda i pravda za Veselina Veljovića, vjernog i odanog sina nase Crne Gore, jer ništa se da bi bio uhapšen o zakone nije ogrijesio na Cetinju 5. septembra 2021. na Cetinju, nije ogriješio i da bi mu bio neosnovano određen pritvor do 72 sata i stavljeno mu na teret djelo koje nije učinio. Nadam se da protiv gospodina Veljovića neće biti pokrenut optužni postupak, jer nema pravnog i činjeničkog osnova za takvo nešto, a javno se sad i ovdje prijavljujem kao svjedok u odbrani dr Veselina Veljovića, pred bilo kom nadleznom pravosudnom i drugom instancom naše države Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
posrbtj
06.09.2021-08:59 08:59

Pripadnici PTJ nek na vrijeme pocnu trazit poslove obezbijeđenja trafika sa brojanicama i diskoteka đe se diluju maloljetnice.Te heklere i oklop cete ostaviti patriotama, a ubrzo cemo se opet srest. Takodje vozaci helikoptera neka gledaju oglase, za Bell 412 uvjek ima vozaca.I to sve ako dje ti bellovi ne panu, kao sto su mogli juce. Spasio vas je samo neciji smiren duh.

Slavko
08.09.2021-18:51 18:51

Bravo gospodine Adžiću. Zadovoljstvo je čitati vaše britke, a činjenično potkrijepljene tekstove.