Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Hadžić v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima pretenduje da bude jedan od ključnih činilaca ubrzanog razvoja Crne Gore aktivirajući ogroman potencijal naše dijaspore, rekao je Hadžić

Vlada Crne Gore je, na sjednici održanoj 26. marta 2021. godine, usvojila Uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave shodno kojoj je dosadašnji organ zadužen za saradnju sa dijasporom Uprava za dijasporu promijenila naziv u Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima. Samim tim, za vršioca dužnosti novoformirane Uprave Vlada je imenovala Seida Hadžića, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

V.d. direktora Uprave uputio je pripadnicima dijaspore poziv i želju za nastavak uspješne saradnje.

“Izuzetna mi je čast naći se na čelu jedne institucije koja za cilj ima okupljanje i rad sa našom dijasporom, koju smatram bogastvom Crne Gore. Dijaspora Crne Gore je pokazala, kako kroz istorijske primjere tako i danas, da je jak oslonac koji uvijek pruža neizmjernu podršku svojoj matičnoj državi ili zemlji porijekla i uvijek to sa ponosom ističemo”, kazao je Hadžić.

Prema njegovim riječima, unapređivanje postojećih i kreiranje novih oblika saradnje sa dijasporom kroz institucionalni okvir države Crne Gore kao i unapređenje istog ključni su segmenti budućeg angažmana Uprave.

“Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima pretenduje da bude jedan od ključnih činilaca ubrzanog razvoja Crne Gore aktivirajući ogroman potencijal naše dijaspore. U saradnji sa ostalim državnim institucijama namjera nam je širom otvoriti vrata za snažnije investiranje, prenos znanja i iskustava, češći i duži boravak naše dijaspore u domovini”, navodi Hadžić.

Hadžić ovim putem poziva da sinhronizovanim djelovanjem Uprave,svih njihovih udruženja i pojedinaca ma gdje se nalazili identifikuju sve izazove, probleme, mogućnosti i potrebe kako bi zajednički prevazišli prepreke i stvorili mogućnosti za unapređenje saradnje i još čvršće povezivanje na dobrobit kako matične države tako i svih onih koji ovu državu nose u srcu.

“Najsuperiorniji oblik očuvanja identiteta osobe izvan matične države jeste kontinuirana povezanost sa istom pa je shodno tome naš cilj stvoriti najbolje moguće uslove našoj dijaspori da aktivno učestvuje u svim društvenim tokovima, od investiranja kapitala do implementiranja vašeg znanja i iskustava u razvoju društva i ekonomije kako na državnom tako i na lokalnom nivou”, dodao je Hadžić.

Naš uspjeh u domovini je vaš ponos širom svijeta, ističe Hadžić i dodaje, a vaš uspjeh širom svijeta je naša snaga i dokaz da uređeni i napredni sistemi prepoznaju sposobnost našeg čovjeka.

“Naš strateški cilj je upravo uređen i prosperitetan sistem ovdje u Crnoj Gori kako bismo omogućili našim građanima najbolje uslove za ugodan život, uspješan rad i razvoj nauke. Sigurni smo u vašu nesebičnu pomoć u ostvarenju tog sna svih građana Crne Gore”, kaže Hadžić.

Dijaspora godinama unazad dokazuje spremnost i ogroman potencijal, prema njegovim riječima, koji je spremna uložiti u izgradnju moderne i prosperitetne Crne Gore.

“Unaprijediti rad Uprave kao institucionalnog servisa dvosmjernog karaktera koji podrazumjeva neophodnost kontinuirane komunikacije i usaglašavanja djelovanja sa državnim institucijama na obostrano zadovoljstvo, imperativ je kojem težimo”, navodi Hadžić.

Ističe, da u ime Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima i u svoje lično ime, iskazuje iskrenu zahvalnost za angažman dosadašnjem direktoru Uprave gospodinu Predragu Mitroviću i njegovom timu.

“I pozivam sva naša udruženja, asocijacije i pojedince u dijaspori da nastavimo i dodatno unaprijedimo našu saradnju na istom kursu evropske i evroatlanske Crne Gore”, zaključio je Hadžić.

Seid Hadžić rođen je 14. marta 1986. godine u Rožajama gdje je završio Osnovnu školu, dok je srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Novom Pazaru kao učenik generacije medrese “Gazi Isa – beg”. Hadžić je magistar ekonomije, a diplomirao je 2009. godine na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, gdje je nakon osnovnih studija upisao i master studije koje je okončao master radom na polju klasterizacije i poslovnog udruživanja. Svoju karijeru je započeo u privatnom sektoru kao menadžer međunarodnog poslovanja, nakon čega je bio na funkciji pomoćnika menadžera Kancelarije Sandžačke biznis asocijacije. Bio je sekretar Fakulteta za islamske studije šest godina i menadžer fakulteta četiri godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve