Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Gvozdenović: Glasaj slobodno, prijavi zloupotrebe

Ona je istakla da je cilj kampanje da građane podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor

Centar za demokratsku tranziciju CDT je pokrenuo kampanju “Glasaj slobodno” usmjerenu ka građanima Nikšića, kako bi promovisao neprikosnoveno pravo na slobodan politički izbor, saopštila je danas koordinatorka Istraživačkog centra CDT-a Milena Gvozdenović.

Ona je istakla da je cilj kampanje da građane podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

“Podsjećamo da je u toku izborne kampanje zabranjeno: zapošljavanje u javnoj upravi, otpis dugova za struju, vodu, komunalije, korišćenje javnih prostorija za aktivnosti političkih partija, korišćenje službenih vozila za potrebe kampanje, korišćenje javne mehanizacije bez nadoknade i finansiranje političkih partija iz nedozvoljenih izvora”, dodala je Gvozedenović.

Pozvala je Agenciju za sprječavanje korupcije da saopšti da li se u Nikšiću zloupotrebljavaju državni resursi u izborne svrhe.

“Da li se vodi funkcionerska kampanja, da li ima nezakonitog zapošljavanja, da li se socijalna pomoć nezakonito dodjeljuje? Da li je u Nikšiću potrošeno vise od 98 hiljada eura za kampanju koliko iznosi zakonski limit za troškove”, upitala je Gvozedenović.

Na sajtu CDT-a (https://www.izbori.cdtmn.org/) je postavljena aplikacija pomoću koje građani mogu poslati prijave u slučaju da su im ugrožena vitalna prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe u izbornom procesu.

“Nikšićanke i Nikšićani, prijavite zloupotrebe i glasajte slobodno”, poručila je Gvozdenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve