Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Grupa građana Kotora: Pokušaj skidanja ploče u Morinju neprimjeren i agresivan čin

Skidanje ove ploče pokušava se izvesti na neprimjeren i agresivan način pri tome šireći neistine i propagandu ideologije, krvi i tla’ koju ovih dana i mjeseci sprovode ekstremističke srpske grupe i pojedinci

Spomen-ploča u znak sjećanja na zatočene u logoru Morinj jutros ponovo nije uklonjena jer kotorske nadležne opštinske službe nijesu mogle pristupiti u posjed vojnog objekta.

Tim povodom, reagovala je grupa građana Kotora poručujući da pokušaj skidanja spomen-ploče predstavlja neprimjeren i agresivan čin.

“Skidanje ove ploče pokušava se izvesti na neprimjeren i agresivan način pri tome šireći neistine i propagandu ideologije, krvi i tla’ koju ovih dana i mjeseci sprovode ekstremističke srpske grupe i pojedinci. Na ovaj način ugrožavajući suočavanje sa učinjenim koje je osniva svakoga pomirenja i daljeg zajedničkog puta ka zdravijim društvima, napretku i saradnji”, navela je grupa građana Kotora u saopštenju.

Grad Kotor i njegovi građani će, kako su kazali, “bez obzira na svoje političke izbore, uvijek čvrsto stati u odbranu jednog ovako važnog spomenika koji je prije svega važan za oporavak ovoga drustva i njegovo odgovorno suočavanje sa učinjenim”.

“Kulturu śećanja i suočavanja ćemo kao jedna od rijetkih lokacija UNESCO, čuvati i vrednovati zarad stvaranja osnova za zdrave drustvene odnose, preuzimanje pune odgovornosti i čvrsti i nikad odlučniji otpor ideologiji ,krvi i tla’. No passaran ni ovoga puta jer ćete se naci ne samo na stubu srama u istoriji u CG nego i šire. Ovim putem pozivamo ambasade da se javno oglase ovim povodom kao i predstavnike NATO. Naša reakcija biće poslana na sve relevantne adrese kako na adresu Vlade i predśednika, tako i međunarodnim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su relevantni za ovu oblast i pojavu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve