Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Savremena Crna Gora nikada ne treba da zaboravi trajnu vrijednost AVNOJ-evskih odluka

''Na današnji dan obilježavan je Dan Republike u bivšoj SFR Jugoslaviji. Toga dana prije 79 godina u Jajcu je održano Drugo zasjedanje AVNOJ-a na kojem su, pored ostalog, donijete i dvije ključne odluke'', podsjetili su u saopštenju

Savremena Crna Gora nikada ne treba da zaboravi trajnu vrijednost AVNOJ-evskih odluka i njihov krucijalan značaj za obnovu državne nezavisnosti 2006 godine, poručili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Na današnji dan obilježavan je Dan Republike u bivšoj SFR Jugoslaviji. Toga dana prije 79 godina u Jajcu je održano Drugo zasjedanje AVNOJ-a na kojem su, pored ostalog, donijete i dvije ključne odluke”, podsjetili su u saopštenju.

Prva se, navode, odnosi na republikanski oblik vladavine u budućoj Jugoslaviji a druga se tiče federalnog državnog uređenja.

“Ovim odlukama obnovljen je i unutrašnji suverenitet Crne Gore kao Republike u okviru SFRJ. Time su poništene i odbačene odluke neustavne i uzurpatorske velikosrpske Podgoričke skupštine iz 1918 godine. Savremena Crna Gora nikada ne treba da zaboravi trajnu vrijednost AVNOJevskih odluka i njihov krucijalan značaj za obnovu državne nezavisnosti 2006 godine”, poručili su iz GI 21. maj..

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve