Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: EU i Vučićeva Srbija ne idu zajedno, niti ”srpskom svetu” ima mjesta u EU

''Treba da razumiju da EU i Vučićeva Srbija ne idu zajedno, niti ''srpskom svetu'' ima mjesta u EU, niti je tzv. ''rekonstrukcija vlade'' bilo šta drugo osim miniranja proevropske crnogorske politike''

Stabilnost i napredak Crne Gore i ove i narednih godina isključivo će zavisiti od dinamike pridruživanja Evropskoj Uniji. Zato je od presudne važnosti da se ubjedljiva naklonost javnosti prema učlanjenju u EU pretoči u što masovniju i aktivniju društvenu podršku proevropskoj politici, navode iz GI 21.maj.

Pritom, dodaju, nezavisno od činjenice da su ovakve parlamentarne partije omča oko vrata prosperitetu crnogorskog društva, svaka odluka koja znači korak bliže EU treba da bude podržana.

“Istovremeno, one partije koje je lako prepoznati kao notorne sluge antievropskih politika, poput Mandićeve, Kneževićeve ili Jokovićeve stranke, svakodnevno treba razobličavati kao ogoljene protivnike prozapadne Crne Gore. Ova skupina Vučićevih trabanata, koja bi da od Crne Gore napravi zatucanu klero-nacionalističku provinciju u posjedu antievropske Srbije, mora biti marginalizovana. Važno je da se Mandićeve podmukle i štetočinske nacionalističke konstrukcije odbace i izvrgnu ruglu, baš kao što je važno da strunjeni Spajić i njegovi “saveznici” iz zemunica jednom već shvate svoj sadašnji politički položaj. Treba da razumiju da EU i Vučićeva Srbija ne idu zajedno, niti ”srpskom svetu” ima mjesta u EU, niti je tzv. “rekonstrukcija vlade” bilo šta drugo osim miniranja proevropske crnogorske politike. Jednako kao što je saradnja ili vezivanje sa protivnicima Rezolucije o genocidu u Srebrenici isključivo u interesu politike koja ne želi da vidi Crnu Goru u EU”, poručuju iz GI 21.maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve