Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa ”21.maj” podržava ”Pokret za Tuzi”

''Trenutno raspoloženje građana u opštini Tuzi je takvo da desničarske, monoetničke i populističke stranke nemaju potrebnu većinu za vršenje vlasti''

U Tuzima se 05. marta održavaju lokalni izbori koji su značajni zbog toga što postoji realna šansa da sadašnja vlast bude poražena a prethodna vlast onemogućena da osvoji apsolutnu većinu, saopšteno je iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Trenutno raspoloženje građana u opštini Tuzi je takvo da desničarske, monoetničke i populističke stranke nemaju potrebnu većinu za vršenje vlasti”, ocijenili su iz “21. maja”.

Time se, po nihovim riječima, otvaraju progresivne mogućnosti da prevagu na izborima odnesu građanske i multietničke snage.

“Na taj način bi buduća vlast bila u rukama progresivističkih snaga koje bi onda odredile kako će izgledati gradska uprava koja bi bila posvećena demokratskom, poštenom i odgovornom upravljanju, kao i inovativnom razvoju naše granične opštine”, obrazložili su iz “21. maja”.

To je i razlog, navode oni, zbog koga GI “21.maj” podržava građanski “Pokret za Tuzi” u nadi da će budući odbornički mandati ovog pokreta “odlučiti političku i razvojnu sudbinu Tuzi u naredne četiri godine”.

“To je u interesu građana Tuzi i to je u interesu Crne Gore”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve