Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Čelnici Uprave za kadrove pokušavaju da nacionalno popisuju polaznike obuke

Prijava za seminar sadrži i tzv. opciono pitanje koje se odnosi na nacionalnost učesnika

Uprava za kadrove u svojoj prijavi za pohađanje obuke na temu “Uloga zdravstvenih radnika u borbi protiv trgovine ljudima”, pored ličnih i profesionalnih podataka, sadrži i tzv. opciono pitanje koje se odnosi na nacionalnost učesnika obuke, saopštila je danas Građanska inicijativa 21. maj. Poručili su da čelnici Uprave za kadrove pokušavaju da “nacionalno popisuju polaznike pomenute obuke”.

“Vladina Uprava za kadrove u saradnji sa MUP-om tokom proteklog mjeseca i zaključno sa današnjim danom organizovala je tri obuke na temu “Uloga zdravstvenih radnika u borbi protiv trgovine ljudima”. Ove aktivnosti ne bi zavrjeđivale pažnju šire javnosti da Uprava za kadrove u svojoj prijavi za pohađanje seminara, pored ličnih i profesionalnih podataka, ne sadrži i tzv. opciono pitanje koje se odnosi na nacionalnost učesnika obuke”, naveli su u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, neshvatljivo je da čelnici Uprave za kadrove pokušavaju da kroz svoje redovne aktivnosti i “nacionalno popisuju polaznike pomenute obuke”.

“Nije nam poznato da li je ova neprihvatljiva praksa postojala i u prethodnom periodu ali je očigledno da sadašnja izvršna vlast to forsira i da na ovaj način potencijalno želi da nacionalno popisuje čak i polaznike stručnih seminara. Očekujemo da Uprava za kadrove odmah prekine sa ovom politički motivisanom i neustavnom praksom”, poručuju iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve