Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Gradišnik: Slovenija zahvalna na evakuaciji njenih državljana iz Izraela

Sastanak predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Slovenije Bernarde Gradišnik

Potpisivanje Ugovora o osnivanju Centra za sajber – kapacitete Zapadnog Balkana od strane predsjednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, državne sekretarke za Evropu Francuske Lorans Bun i premijera Crne Gore na marginama Samita lidera Berlinskog procesa u Tirani, svojevrsna je potvrda povjerenja evropskih partnera i podrška daljem razvoju sistema za borbu protiv hibridnih prijetnji u regionu, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Slovenije Bernarde Gradišnik, saopšteno je iz Vlade.

“Predsjednik Vlade Crne Gore je iskazao zahvalnost vladama Slovenije i Francuske na podršci Crnoj Gori da bude domaćin ovog važnog regionalnog centra i istakao da njegovo osnivanje ima veći značaj uzevši u obzir aktuelnost bezbjednosnih prijetnji u svijetu.

Ambasadorka Slovenije Bernarda Gradišnik je istakla da su odnosi dvije zemlje odlični posebno u domenu odbrane i iskazala spremnost da u svim oblastima od oborstranog interesa Slovenija pruži podršku Crnoj Gori na ostvarivanju obaveza iz evropske agende”, navode u saopštenju.

Ambasadorka Gradišnik je, dodaju, posebno zahvalila Vladi Crne Gore na evakuaciji slovenačkih državljana iz Izraela.

“Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktuelnim temama, te izrazili spremnost da bliže sarađuju na promociji ekoloških vrijednosti i e-servisa pri čemu je premijer najavio uvođenje 13 novih elektronskih usluga za građane početkom 2024. godine”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve