Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Gorčević sa Partsosom: Snažna podrška Grčke na evropskom putu

Ministarka Gorčević je upoznala ambasadora sa planovima Vlade i Ministarstva evropskih poslova usmjerenim na finalizaciju pregovaračkog procesa

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević primila je danas ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Partsosa. Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa aktuelnostima iz procesa pristupanja Crne Gore EU, kao i odnosima Crne Gore i Grčke.

Ministarka Gorčević je upoznala ambasadora sa planovima Vlade i Ministarstva evropskih poslova usmjerenim na finalizaciju pregovaračkog procesa.

„Odlučni smo da intenziviramo reformske procese i učinimo sve da,do kraja mandata ove Vlade, Crna Gora bude spremna za pristupanje EU. To dugujemo našim građanima koji u visokom procentu, od skoro 80 odsto, podržavaju članstvo i žele da Crna Gora bude sljedeća članica EU“, kazala je ministarka.

Ambasador Partsos je pozdravio dosadašnje rezultate na evropskom putu i prenio snažnu podršku Grčke u ispunjenu preostalih obaveza na evropskom putu.

„Crna Gora i Grčka imaju odličnu bilateralnu i saradnju u okviru NATOa. Želimo da nam se uskoro pridružite i Evropskoj uniji. U tom pravcu možete računati na našu punu podršku“, poručio je ambasador.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim unutrašnjim, regionalnim i globalnim prilikama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve