Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Gorčević: Izražavam poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da uđu u politiku

Prema riječima Gorčević, kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju – ''pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo''

Članica Predsjedništva PES-a i poslanica u Skupštini Crne Gore, Maida Gorčević, izazila je poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da u politiku uđu.

“Ono što, kao žena koja je od skoro u politici, mogu da uradim je da izrazim poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da u politiku uđu. Ovih dana se mogu čuti razni narativi, koji očigledno imaju za cilj da omalovaže svaku ženu koja je iznijela svoj stav, za ili protiv trenutne političke situacije”, istakla je ona.

Prema riječima Gorčević, kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju – “pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo”.

“Da li se ovakvim postupcima od strane pojedinaca i političkih subjekata šalje poruka ženama da će biti “razapete” ukoliko iznesu stav i pokažu da u muškom odijelu mogu više i od pojedinih pripadnika jačeg pola? Osuđujem napade, prozivke i ucjene upućene svim koleginicama, o kojima ovih dana možemo čitati. Neke od njih su majke, sestre, a prije svega i nečija djeca”, poručila je Gorčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve