Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Glasaj slobodno: Glas nema cijenu

Zato pozivaju građane/ke da se priključe njihovoj izbornoj zajednici i da podijele ključne poruke njihove kampanje na svojim društvenim mrežama kako bi ohrabrili birače da se odupru eventualnim pritiscima i ucjenama

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) i ove godine sprovodi kampanju “Glasaj slobodno” kako bi promovisali neprikosnoveno pravo građana I građanki na slobodan politički izbor.

“Cilj kampanje je da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju, te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor”, kažu u CDT-u.

U okviru kampanje su pripremili osam promotivnih spotova sa porukama koje treba da motivišu građane/ke da slobodno izraze svoju volju na predstojećim predsjedničkim izborima i da ih podsjete na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju.

“Prvim promotivnim spotom podsjećamo da je zakonom zabranjena prodaja i kupovina glasova. Za ova djela je zaprijećena kazna zatvora do tri godine. Važna poruka za građanke i građane – sami ste iza glasačkog paravana i odluka za koga ćete glasati je samo vaša i jedino vi znate koga ste podržali! Vaš glas nema cijenu! Prijavite svakoga ko se bavi prodajom i kupovinom glasova”, navode iz CDT-a.

Zato pozivaju građane/ke da se priključe njihovoj izbornoj zajednici i da podijele ključne poruke njihove kampanje na svojim društvenim mrežama kako bi ohrabrili birače da se odupru eventualnim pritiscima i ucjenama.

“Pozivamo i medijske kuće, NVO i učesnike u izborima da nam pomognu da poruke u kampanji “Glasaj slobodno!” dođu do što većeg broja ljudi. Glasajte slobodno”, poručuju iz CDT-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
14.03.2023-13:18 13:18

Svaka cast! Podrska!