Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

GI “21. maj”: Smjena vlasti donijela i poraz proevropske politike

Od stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU, prije trinaest godina, nikada nijesu stizali gori briselski izvještaji o napretku kao u posljednje dvije godine.

Smjena vlasti koja se desila prije tri godine, pored brojnih sunovrata, donijela je Crnoj Gori i poraz proevropske politike, ocijenili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Od stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU, prije trinaest godina, nikada nijesu stizali gori briselski izvještaji o napretku kao u posljednje dvije godine. Novi režim, koji je kreiran u Vučićevom kabinetu uz terensku asistenciju srpskih popova, podstakao je 42. i 43. Vladu da učine sve što je u njihovoj moći ne bi li Crnu Goru udaljili od EU i od nje napravili blijedu kopiju antievropske Srbije”, saopšteno je iz GI “21. maj”.

Zato je i bilo smiješno slušati, smatraju u “21. maju”, kada su se “litijaške stranke” koje su se dočepale vlasti počele zaklinjali u odanost evropskim integracijama dok su, kažu, “sve učinile da od Crne Gore naprave antizapadni politički buvljak”.

“U tom pogledu spektakularnu naivnost su pokazali svi oni građani koji su iz želje da Crna Gora što prije postane članica EU glasali za DF, Demokrate, Uru, Snp i slične punktove malignog beogradskog režima i destruktivnih ruskih službi. Zato je danas Crna Gora u paradoksalnoj situaciji koja proizilazi iz činjenice da 76 odsto građana podržava proevropsku politiku, dok već istopljena izborna većina svoj glas baca u ponor opredjeljujući se za pomenute antievropske stranke”, dodaju iz “21. maja”.

Pritom, kako još dodaju, stvari postaju još veća “parodija” kada posmatramo deklarativno prozapadni PES koji se potpuno, kako kažu, “zapetljao u pokušaju da navodno formira proevropsku vladu vodeći razgovore sa notornim antievropskim partijama i gubeći vrijeme sa Milatovićem koji je proizvod velikosrpske kuhinje”.

“Time je sebi popločao put za brzi politički sunovrat i pokazao da je ispod zadatka koji je sebi zadao. A to dodatno potvrđuje i besmislen ishod proteklih parlamentarnih izbora koji su Crnu Goru još više udaljili od EU bacajući je u tradicionalno političko zaglupljivanje, nestabilnost i ekonomsko i socijalno propadanje”, zaključuju iz “21.maja”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve