Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Skandal u Solunu na zasijedanju Generalne Skupštine Evropske šahovske Unije

''Od preko četrdeset prisutnih delegata, osim pet uzdržanih glasova, samo dvojica delegata su glasala protiv sankcija i to delegat Bjelorusije i delegat Crne Gore. Radi ilustracije, čak je i delegat Srbije podržao sankcije uprkos proruskoj politici zvanične Srbije'', saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj

Na zasijedanju generalne Skupštine Evropske šahovske Unije koja je održana prije četiri dana u Grčkoj prisutni delegati su glasali o sankcijama koje se odnose na bjeloruske šahiste zbog aktivne podrške Bjelorusije ruskoj agresiji na Ukrajinu.

“Od preko četrdeset prisutnih delegata, osim pet uzdržanih glasova, samo dvojica delegata su glasala protiv sankcija i to delegat Bjelorusije i delegat Crne Gore. Radi ilustracije, čak je i delegat Srbije podržao sankcije uprkos proruskoj politici zvanične Srbije”, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

S obzirom da je osuda ruske agresije na Ukrajinu kao i opredijeljenost ka pridruživanju sankcijama nesporni dio evroatlantske spoljne politike Crne Gore postavlja se pitanje kako je moguće da se delegat nacionalnog sportskog saveza opredijeli na ovako diskreditujući način.

“Zato je neophodno da Ministarstvo sporta i Uprava Šahovskog saveza Crne Gore, imajući u vidu državnu politiku Crne Gore, odmah objasne crnogorskoj javnosti kako je moguće da se desio ovaj međunarodno kompromitujući gest”, zaključuju iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve