Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Rasprava o budžetu slika obmanjivačke i neodgovorne političke klase

U GI ''21. maj'' kažu da o javnim finansijama mahom odlučuju poslanici i članovi Vlade koji u životu nijesu imali sopstveni biznis, niti su ikada bilo kome isplatili zaradu

Tekuća rasprava oko državnog budžeta je slika obmanjivačke, populističke i neodgovorne političke klase. Providni demagozi i partijski komercijalisti koji sjede u Parlamentu omča su oko vrata napretku u ovoj zemlji, ocijenili su u Građanskoj inicijativi “21. maj”.

U GI “21. maj” kažu da o javnim finansijama mahom odlučuju poslanici i članovi Vlade koji u životu nijesu imali sopstveni biznis, niti su ikada bilo kome isplatili zaradu.

– Oko raspodjele tuđih para spore se političari koje niti jedan ozbiljan domaći poslodavac ili posvećeni seoski domaćin ne bi primio u svoju firmu ili na rad u gazdinstvu. Jeftina budžetska predstava sa obiljem politički motivisanih amandmana nije samo potvrda partija koje ne dopiru dalje od svojih najužih interesa i naloga svojih mentora, već je riječ o raspravi koja ilustrativno pokazuje odsustvo odgovornosti i suvisle ekonomske misli – saopšteno je iz GI “21. maj”.

Ističu da je Crna Gora danas u rukama stranaka koje samo nude nastavak ubrzanog propadanja države i društva.

– Istovremeno, značajnoj većini lakovjernih, bojažljivih i oportunističkih građana ostaje da sjedi kući i misli da će se nešto u ovoj zemlji nabolje promijeniti tako što će “neko drugi”, umjesto njih, brinuti o njihovoj sudbini – zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve