Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Pad vlade i raspisivanje izbora od najvećeg državnog značaja

Krivokapićeva izvršna vlast, iza koje stoje najnekvalifikovanije i najneodgovornije političke stranke, uspjela je da za svega godinu dana produbi i nadmaši zastoj koji je postojao još za vrijeme prethodne vlasti. Vlada koja je totalno degradirala i rasturila pregovaračke kapacitete ništa nije uradila ni na planu vladavine prava, medijskih sloboda, političkog dijaloga, administrativnog napretka i ekonomske stabilnosti

Funkcioneri građanske inicijative 21. maj Rade Bojović, Ljubomir Filipović i Miodrag Živković oglasili su se saopštenjem za javnost povodom predstavljanja Izvještaja Evropske komisije.

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Izvještaj o napretku Crne Gore u procesu pristupanja EU je vjerodostojno svjedočanstvo o nazatku Crne Gore pod upravom aktuelne vlasti.

Ovim izvještajem je najnesposobnija i najlošija državna vlast od uvođenja višestranačja i od strane Brisela zvanično potvrđena kao vlada koja je udaljila Crnu Goru od Evropske unije. Krivokapićeva izvršna vlast, iza koje stoje najnekvalifikovanije i najneodgovornije političke stranke, uspjela je da za svega godinu dana produbi i nadmaši zastoj koji je postojao još za vrijeme prethodne vlasti. Vlada koja je totalno degradirala i rasturila pregovaračke kapacitete ništa nije uradila ni na planu vladavine prava, medijskih sloboda, političkog dijaloga, administrativnog napretka i ekonomske stabilnosti.

Istovremeno je Crnu Goru dovela u poziciju da je gora i od susjedne Srbije u kojoj je Vučićev režim odavno stavio omču na evropsku integraciju srpskog društva. I ovoga puta se pokazalo da između deklarativnog zaklinjanja u evropski put Crne Gore i realne politike aktuelne vlasti stoji nepremostiv jaz. Zato je potreba što skorijeg pada ove vlade i raspisivanja prijevremenih izbora pitanje od najkrupnijeg državnog značaja za perspektivu i revitalizaciju Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve