Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Osim narcisoidnog hvalisanja, Milatović još uvijek nije izgovorio suvislu državničku misao

''Sve što smo do sada čuli od novoizabranog predsjednika države su ili prežvakane političke fraze sa pratećim vokabularom od pedesetak riječi ili opijenost antisuverenističkom i marionetskom politikom SNP-a iz predreferendumskog perioda''

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović za kratko vrijeme je uspio da demonstrira odsustvo državničkog talenta, kapaciteta i dostojanstva, poručuju iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Osim narcisoidnog hvalisanja na račun izborne pobjede, iako svako zna da je bio incidentni kandidat koji je najmanje izabran zbog svojih političkih ili ličnih kvaliteta, Milatović još uvijek nije izgovorio suvislu državničku misao. Naprotiv, sve što smo do sada čuli od novoizabranog predsjednika države su ili prežvakane političke fraze sa pratećim vokabularom od pedesetak riječi ili opijenost antisuverenističkom i marionetskom politikom SNP-a iz predreferendumskog perioda”, kažu iz GI “21.maj”.

Dodaju da se od Milatovića do sad čulo i zaklinjanje u demokratski svjetonazor dok servilno ide na poklonjenje srpskom populističkom autokrati ili usputne napomene da je Crna Gora građanska država dok istovremeno sve čini da ostatke velikosrpskog i putinofilskog DF-a ugura u buduću vladu ili iskazivanje lojalnosti Zapadu dok još ni jednom nije izgovorio riječ kritike na račun predsjednika Rusije i njegovih neoprostivih zločina u Ukrajini.

“Ili ponizna afirmacija tzv. Temeljnog ugovora izbjegavajući pritom da kaže o kakvoj se crkvi radi i čijim interesima služi ta etnofiletistička ustanova koja je uzurpirala crnogorska sakralna dobra i negira Crnogorce ili zaklinjanje u multietničko društvo dok ćuti o svakodnevnim neočetničkim ispadima i šovinističkim performansima funkcionera DFa i episkopa SPC”, poručuju iz GI “21.maj”.

S druge strane, posebno je, kako kažu, komično Milatovićevo prozirno lukavstvo koje se topi u raskoraku između onoga što kaže i onoga što misli i želi.

“Tako da, kada kaže Evropa onda misli na Vučićev “Otvoreni Balkan”, kada kaže naša Crna Gora onda misli na “Austriju u srpskom svetu”, kada kaže multietnička država onda misli na “ugroženo srpstvo”, kada kaže demokratija onda misli na svoje ničim zasluženo predsjedničko mjesto, dok kada kaže da je i dalje zamjenik predsjednika PES-a onda isključivo misli na Spajića kao sezonsku političku pojavu”, kažu iz GI “21.maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
aa1d
24.07.2023-10:55 10:55

što je bilo sa GI ? dočepali se odborničkih fotelja i to je to?