Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Formiranje Vlade se pretvorilo u političku burlesku i nacionalistički bijes Vučićevih marioneta

''Ovih dana se crnogorska javnost ponovo suočava sa raznovrsnim političkim bulažnjenjima i mrziteljskim prijetnjama od strane ostataka i prirepaka DF-a, iza kojih se naravno naziru i mantije srpskih agenturnih popova, samo što su im sada mete njihovi dojučerašnji saveznici''

Formiranje 44. Vlade pretvorilo se u političku burlesku i nacionalistički bijes Vučićevih marioneta, saopšteno je iz Građanske inicijative 21.maj.

“Mandatar Milojko Spajić koji je u politiku dolutao preko SPC sada se suočava sa osvetničkom i sabotirajućom reakcijom velikosrpske posluge u Crnoj Gori. Čim su beogradske marionete, koje pritom Spajića optužuju da je poslušnik ambasada Kvinte, shvatile da neće biti u Vladi krenulo je litijaško guslanje o “ugroženom srpstvu” i “svekolikom izdajstvu”. Time je profesionalno srpstvo, navođeno iz Vučićevog kabineta, jos jednom pokazalo u kakvoj je muci kada se suoči sa gubitkom postavgustovskih namještenja i apanaža”, navodi GI 21.maj.

Zato se, ističu, ovih dana crnogorska javnost ponovo suočava sa raznovrsnim političkim bulažnjenjima i mrziteljskim prijetnjama od strane ostataka i prirepaka DF-a, iza kojih se naravno naziru i mantije srpskih agenturnih popova, samo što su im sada mete njihovi dojučerašnji saveznici.

“Ali, to je sitan problem u odnosu na neskrivene šovinističke izjave i poruke upućene manjinskim narodima i posebno predstavnicima bošnjačkog, albanskog i hrvatskog naroda. Iznova se potvrđuje da velikosrpski nacionalizam, bio pijemontski ili provincijalni poput crnogorskog, prihvata manjinske narode i njihove političare samo kao folklorni dekor u izvršnoj vlasti”, ističe se u saopštenju.

Zato je, poručuju, važno da građanska i proevropska Crna Gora bezrezervno stane u odbranu multietničkog društva i  prava manjinskih naroda.

“Progresivna Crna Gora ne postoji bez nacionalne ravnopravnosti i zaštite svih nacionalnih identiteta, baš kao što njena perspektiva nije moguća bez marginalizacije velikosrpskih političkih i društvenih grupa”, navodi GI 21.maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve