Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Crnogorski put u EU dugi niz godina miniran od strane vladajućih političkih stranaka

''Podrška ubjedljive većine građana proevropskoj politici očigledno je suprotna interesima stranaka i njihovih zakulisnih pokrovitelja''

Crnogorski put u EU je već dugi niz godina miniran od strane vladajućih političkih stranaka, saopšteno je iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Podrška ubjedljive većine građana proevropskoj politici očigledno je suprotna interesima stranaka i njihovih zakulisnih pokrovitelja. Za bivši DPS-ov režim nepremostive prepreke bile su vezane za primjenu vladavine zakona i oslobađanje države od podređenosti partijskim i ličnim interesima”, ističe GI “21.maj”.

Kako su dodali, tokom mandata protekle dvije vlade evropski put je ostao zaglavljen u lavirintima Vučićevog “srpskog sveta”, neustavnog upravljanja i služenja kleronacionalističkoj srpskoj crkvi.

“Time su izgubljene godine, čime je proevropska crnogorska politika pretvorena u balkansku stranputicu”, navode.

Zato su, ističu, poruke i obećanja tzv. proevropskih partija odavno postale otrcane i neuvjerljive.

“Pri tome, ako znamo da je aktuelni predsjednik Crne Gore proizvod antievropske politike 42. Vlade, kao i da najavljena 44. Vlada poprima obrise megalomanske partitokratske uprave sa kobajagi reformskom orijentacijom onda je već sada izvjestan nastavak političke i društvene agonije. Očekivati od nekredibilnih partija i nedoraslih lidera da se odlučno posvete proevropskoj politici predstavlja prvorazrednu političku naivnost”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve