Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Genci Nimanbegu bio protiv Sporazuma o formiranju Vlade

Naši izvori nijesu mogli da potvrde informaciju da će Nimanbegu podnijeti ostavke na mjesto poslanika i na partijske funkcije

Albanska alijansa sinoć je prihvatila Sporazum o formiranju Vlade, ali je nosilac te liste Genci Nimanbegu bio protiv.

Prema saznanjima Portala RTCG velika većina u rukovodstvu te koalicije je glasala da se sporazum prihvati, pa je Nimanbegu ostao u manjini.

Naši izvori nijesu mogli da potvrde informaciju da će Nimanbegu podnijeti ostavke na mjesto poslanika i na partijske funkcije.

Albansku alijansu čine Nova demokratske snaga – Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa “Pokret Tuzi”.

Podsjetimo, stranački organi Evrope sad, Nove srpske demokratije, Demokratske Crne Gore, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije, te koalicija Albanski forum i Albanska alijansa, prihvatili su sporazum o formiranju nove vlasti.

Ostalo je da o svojim odlukama javnost informišu Ujedinjena Crna Gora i CIVIS, ali vjeruje se da je na pomolu stabilna politička većina koja treba da izabere novo rukovodstvo parlamenta i novu vladu. Portalu RTCG su potvrđene informacije da će sjednica parlamenta biti održana 26. oktobra. Izvor iz nove većine rekao je da će tada biti izabrano rukovovodstvo Skupštine Crne Gore, a potom i nova vlada.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.10.2023-13:45 13:45

Gospodin Genci..Vi ste ponos drzave CG..drugi albanci iz Tuzi su pristali sa kooalicijom Cetnik sad..i za koaliciju unistenje drzave CG..sram ih bilo..to ce im se oduziti..cetnici nece dovijek vladati…Kunem Vam se!