Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Funkcionerka URA udarila na NVO sektor: Otvoreno se zalažu za uskraćivanje prava cijeloj jednoj vjerskoj organizaciji!

Predsjednica Foruma žena pokreta URA Ana Ždrale obrušila se preko Twittera na civilni sektor

Predsjednica Foruma žena pokreta URA Ana Ždrale obrušila se preko Twittera na civilni sektor.

-Zamislite taj paradoks da se NVOrganizacije sa prefiksom “demokratski i ljudska prava” otvoreno zalažu za uskraćivanje prava cijeloj jednoj vjerskoj zajednici. Nevjerovatno. Kao što rekoh prije par dana- ljudska prava “na mjeru” – napisala je Ždrale.

Ona nije konkretno navela na koje organizacije misli. Posljednjih dana sve značajnije organizacije civilnog sektora su reagovale i pozvale Vladu da preispita Temeljni ugovor. Jedna od organizacija koja ima “prefiks” ljudska prava je Akcija za ljudska prave čija je direktorica Tea Gorjanc Prelević.

Ta NVO juče je u pismu predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i ministru ljudskih i manjinskih prava Fatmiru Đeki ukazala na potrebu da se sadržaj teksta „Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve“, dodatno uskladi sa pozitivnim pravom, posebno u pogledu eksteritorijalnog statusa objekata vjerske zajednice, da se precizira i terminološki prilagodi Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i pravnom položaju vjerskih zajednica, odnosno građanskom, tj. sekularnom karakteru države koju Vlada zastupa.

Akcija za ljudska prava nigdje u svom pismu nije osporila pravo na potpisavanje već je konkretnim primjerima problematizovala određene odredbe predloženog teksta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
08.07.2022-12:27 12:27

Svako ima svoj stav. I to je demokratski. Ovoj UsRAšici je Crkva Srbije ispred države Crne Gore. Ok… njen stav. Ali dozvoli UsRAšice da je i moj stav da mi je Crna Gora iznad svega i ispred svega.

Ha20
08.07.2022-14:27 14:27
Reply to  Rukfaš

Svaka cast na komentaru. Ziv i zdrav bio 100 godina. Neka je vjecna ::::::::))))))))))

pareparegospodare
08.07.2022-12:37 12:37

Sto je ljudi sa vama? ludacko ponasanje URAe moze biti samo zbog jednog—— zbog para!!!!!! e vala im necemo dat CG da bi crkli pukli sto bi reka jokovic!

Vesna
09.07.2022-20:42 20:42

E Ana, bolje ti je da se poklopis po ušima i radiš nešto no što pametuješ po mrežama.